Elfogadták a veszprémi kézisek a bércsökkentést

Egyelőre május végéig felfüggesztették a kötelező otthoni edzéseket a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttesénél. Ezzel egy időben Nagy László, a klub szakmai vezetője bejelentette, a csapat nagy része elfogadta a bércsökkentést a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben.

B. Virág Rita

A szünetből a sérültek profitálhatnak, például Kentin Mahé, aki akár az augusztusi BL Final Fourra is felépülhet

Fotó: Penovác Károly/Napló

– A szövetségben és a veszprémi klubban való egyeztetéseken is azon vagyunk, hogy minél normálisabban tudjuk ezt a helyzetet átvészelni és megoldani – kezdte Nagy László, a Telekom Veszprém szakmai igazgatója, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke a Sport televízió Tiszta Kezeket Fel! című legutóbbi műsorában. – Tudjuk, hogy más nemzeteknél már véglegesen befejeződött a bajnokság, de nekünk meggyőződésünk, hogy nem vagyunk elkésve semmivel – mondta a korábbi világklasszis.

Nagy László hozzátette, a szövetség vezetői egyetértenek abban, hogy jó lenne a magyar bajnokságot befejezni és a Magyar Kupa négyes döntőt lejátszani, azonban a játékosok és hozzátartozóik egészsége a legfontosabb. Azt ígérte, néhány napon belül eldöntik, lesz-e folytatás, és ha lesz, akkor milyen.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a napokban újból bejelentette, hogy augusztus végén megrendeznék a kölni Bajnokok Ligája négyes döntőt. Erre Nagy László úgy reagált, ebben az esetben rengeteg kérdést felvet az augusztusi rendezés. Többek között az is foglalkoztatja a klubvezetőket, hogy augusztus végéig meghosszabbítsák-e a lejáró szerződéseket.

– Lassan egy hónapja nem tudtak megfelelően edzeni a játékosok, egy gyors visszatéréssel sérüléseket kockáztatnánk. Meg kell találni a lehető legoptimálisabb módot a visszatérésre, ha lesz folytatás – mondta.

A szünetből a sérültek profitálhatnak, például Kentin Mahé, aki akár az augusztusi BL Final Fourra is felépülhet Fotó: Penovác Károly/Napló

Nagy László szerint legalább öthetes felkészülésre lenne szükség, hogy ismét játékba lendüljön és megfelelő formába kerüljön a csapat a BL négyes döntőjére.

A beszélgetésből kiderült még, a Telekom Veszprém gárdájánál a kialakult helyzet miatt a bérek racionalizásáról tárgyaltak a játékosokkal, akiknek többsége beleegyezett abba, hogy a vészhelyzet idejére csökkenjen a bérük, s így a klub életben tud maradni, át tudja vészelni ezeket a gazdaságilag nehéz hónapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!