Egyelőre maradnak az egyéni képzések

2020.05.14. 20:30

A PELC-nél hétfőn hoznak újabb döntést

Május 18-áig biztosan maradnak a koronavírus-járvány okozta szigorítások a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubnál.

Haraszti Gábor

A pápaiak még nem kezdték el a közös tréningeket

Forrás: PELC

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége május 4-én többek között arról határozott, hogy a három professzionális versenyprogram kivételével, a jelen járvány­ügyi helyzetre tekintettel, a labdarúgás egészében nem indít hivatalos versenyprogramokat. Az esetleges edzések, sportfoglalkozások, edzőmér­kőzések nem tartoznak az MLSZ illetékességébe, így amennyiben a klubok saját döntésük alapján folytatják a fenti tevékenységeket, a vonatkozó általános előírásokat kell követniük. Az MLSZ tájékoztatásul a csapatok figyelmébe ajánlja az orvosi bizottsága által összeállított anyagot, amely leírja a járványügyi kockázatok csökkentése érdekében követendő szempontokat, magatartási formákat.

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club vezetősége, konzultálva többek között a PELC által használt sportlétesítmények tulajdonosával, üzemeltetőivel, azt a döntést hozta, hogy egyelőre maradnak a digitális egyéni képzések.

A pápaiak még nem kezdték el a közös tréningeket Fotó: PELC

– Továbbra is elsődleges szempontnak az emberi életet és az egészség védelmét tartjuk, mivel az „élő” edzéseken teljes mértékben nem biztosítható a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szabályok betartása és betartatása, egyelőre nem változik a jelenlegi online edzésrend – mondta Tóth Péter ügyvezető. – A Perutz Stadion és edzőpályáink sem csoportosan, sem pedig egyénileg nem látogathatók játékosaink számára, edzőink nem vezethetnek foglalkozásokat. A PELC vezetősége, figyelembe véve más egyesületek tapasztalatait és a járványügyi helyzet alakulását, május 18-án hoz újabb döntést az edzések további rendjéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!