Óriási csúcsdöntés a futótól

2020.05.31. 16:55

Csécsei Zoltán is megkerülte a Balatont, nem is akármilyen idővel

Egyéni csúcsot döntött Csécsei Zoltán, aki kevesebb mint 19 és fél óra alatt futotta körbe a magyar tengert a Privát UltraBalaton elnevezésű megmérettetés keretében.

Horváth Gábor

Csécsei Zoltán bebizonyította, hogy remek formában van

A minden évben több ezer embert megmozgató NN UltraBalaton 2020-as eredeti időpontja május közepén lett volna. A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt változtatni kellett, a viadalt október elejére halasztották. A szervezők néhány hete hívták életre a Privát UltraBalaton elnevezésű megmérettetést, amelyen egyénileg lehet teljesíteni a Balaton-kört. Az indulni kívánók az előre meghirdetett időpontok közül választhattak, és amennyiben elfogadták nevezésüket, meghatározott szabályok szerint kell futniuk. Az útvonal teljesen megegyezik az NN UltraBalaton eredeti útvonalával, a táv 221 kilométer.

A privát Balaton-kerülést elsőként Takács Krisztián teljesítette, a második induló Csécsei Zoltán volt.

Az ország egyik legjobb ultrafutója fantasztikus időt ment, mindössze 19 óra, 25 perc és 51 másodperc kellett neki ahhoz, hogy Balatonfüredről – a tavat megkerülve – Balatonfüredre érjen. Csécsei Zoltán több mint két és fél órát javított egyéni legjobbján, pedig kisebb sérülés is nehezítette a dolgát. A remek sportember – aki segítőkkel teljesítette a távot – rengeteg biztatást kapott, sokan követték figyelemmel futását.

Csécsei Zoltán bebizonyította, hogy remek formában van

A Privát UltraBalaton következő résztvevője Bódis Tamás lesz, ő június 13-án vág bele a megmérettetésbe.

A XIV. NN Ultrabalaton eredeti időpontja májusban lett volna, a szervezők márciusban jelentették be, hogy a koronavírus-járvány miatt október 1. és 4. között tartják meg a 2020-as versenyt, amelyet egyéniben, váltóban futva vagy kerékpárral teljesíthetnek a résztvevők. A tavalyi eseményen (amelynek rajt- és a célhelye is Balatonfüred volt) több mint 13 ezren vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában