Nem kezdték el az edzéseket a futsalosok

Egyelőre nem tart közös edzéseket a veszprémi futsalcsapat, amelynél a következő időszak, mint megtudtuk, a tárgyalásokról és a tervezésről szól majd.

Horváth Gábor

Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége a nagypályás bajnokságok mellett a futsal pontvadászatokról is határozott hétfőn. A koronavírus-járvány miatt felfüggesztett kiírásoknak ekkor dőlt el a sorsa.

Mint ismeretes, az MLSZ – miután a magyar kormány feloldotta a zárt kapus sportrendezvények és az edzések tartásának tilalmát – hétfőn egyedül az OTP Bank Liga és a nagypályás Magyar Kupa folytatását rendelte el, illetve a női első osztályban rendeznek meg néhány mérkőzést. A honi futballprogram május 23-án indul újra, ekkor rendezik meg az első fordulóból elhalasztott Ferencváros-Debrecen találkozót, illetve a Magyar Kupa elődöntős párharcainak első körét is, az MTK Budapest–Budapest Honvéd, valamint a Mezőkövesd–MOL Fehérvár FC mérkőzéseket.

A többi nagypályás bajnokságban és kis pályán, futsalban viszont egyetlen találkozót sem játszanak már ebben a szezonban. Egyik osztályban sem hirdetnek végeredményt, nincsenek bajnokok, érmesek, kiesők és feljutók sem. Azaz mindenki abban a ligában marad, ahová a 2019/2020-as idényben tartozott.

A futsal NB I-ben szereplő veszprémiek szerdára tervezték a bajnokság felfüggesztését követő első közös edzést, de az MLSZ döntését követően lefújták a programot.

- Jelen helyzetben nem sürgető, hogy elkezdjük a felkészülést a pályán, úgy döntöttünk, hogy egyelőre nem erőltetjük a csapatgyakorlásokat. A következő hetekben alakítjuk ki a programot. A versenykiírás szerint szeptemberben indulhat az új szezon, de a lebonyolítás még változhat, több részlet is tisztázásra vár – mondta el lapunknak Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője, aki elárulta: a csapat minden tagjával leülnek tárgyalni a folytatással kapcsolatban. A klubnál egyébként közös teherviselés van, az évad elmaradt időszakára mindenkinek csökkent a bére.

- Az egyesületek nehéz anyagi helyzetben vannak, elképzelhető, hogy nem mindenki tudja majd vállalni a szereplést abban az osztályban, ahol joga van indulni. Emiatt is képlékeny még a következő szezon programja – tette hozzá Rajki Tamás, megjegyezve, a közös felkészülést ráér még elkezdeni. Amíg a vezetőség a folytatáson, a megfelelő körülmények megteremtésén dolgozik, addig a játékosok maradnak az otthoni edzésprogramnál.

Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az 1. FC Veszprém március kilencedikén játszotta utolsó meccsét a 2019/2020-as idényben, Frank Tamás csapata aznap nyerni tudott a Kecskemét otthonában. Ezzel a bakonyiak a rájátszás alsóházi tabellájának második helyén álltak.

Az NB II nyugati csoportjában szereplő Tihanyi FC egy fordulón volt túl a bajnoki rájátszásban és az alsóház harmadik pozícióját foglalta el a felfüggesztéskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!