Javuló rekordok

2020.07.30. 07:00

Szombathelyen jártak a veszprémi dobók

Szombathelyen, a hagyományos Németh Pál-emléknapon vettek részt a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói, ahol több egyéni csúcsot is sikerült elérniük.

Bényi Kálmán

Stringecz Zalán, Péringer Márk és edzőjük, Mozsdényi Dávid Fotó: VEDAC

A vasi megyeszékhelyen már tizenkettedik alkalommal szervezték meg a Németh Pál-emléknapot, ahol rendhagyó módon a kalapácsvetőkön kívül a diszkoszvetők is dobókörbe állhattak. A VEDAC népes csoporttal utazott a dobópápaként ismert korábbi kiváló dobóedzőnek emléket állító eseményre.

A férfiak diszkoszvető számában hármas veszprémi siker született: Mozsdényi Dávid 53,24 méterrel nyert, megelőzve két tanítványát is, Péringer Márkot és Stringecz Zalánt. Mindketten új egyéni csúcsot könyvelhettek el a felnőtt szerrel, előbbi 50,86 métert, utóbbi 49,32 métert.

Stringecz Zalán, Péringer Márk és edzőjük, Mozsdényi Dávid Fotó: VEDAC

A férfiak kalapácsvető számában, ahol 7,26 kilogrammos szerrel versenyeztek a résztvevők, a hazaiak világbajnoki bronzérmes sportolója, Halász Bence nyert 78,55 méterrel. Czeller Gábor 66,25-tel ötödik, Minyó Bence 54,16-tal hatodik lett.

Női kalapácsvetésben Orbán Éva próbál minél jobb formába kerülni, most 62,39 méterrel második lett a már biztos olimpiai résztvevő, szombathelyi Gyurátz Réka mögött (67,62). Ugyanitt Gombás Petra 55,71-gyel a hatodik helyen végzett.

A férfiak junior korosztályában hatkilós kalapáccsal Csekő Miklós remekelt, a Pápai AC képviselője, Sztupák László (66,82) mögött második helyezést szerzett 62,43-mal, mögötte bronzérmesként zárt Minyó Bence új egyéni csúccsal 60,87 méterrel, míg Görföl Benedek 44,32-vel az ötödik helyen fejezte be a versengést.

A nőknél ugyanebben a korosztályban Csatári Dominika szerzett egy ezüstérmet 39,11 méterrel. Testvére, Csatári Jázmin a serdülőknél lett második 59,87 méterrel.

Az ifjúsági kategóriában a fiúk ötkilós kalapáccsal dobtak. Csekő Miklós mindenkit maga mögé utasítva új egyéni csúccsal, 69,22 méterrel nyert. Görföl Benedek 48,07 méterrel negyedik lett. A lányoknál Fertig Fanni vehetett át aranyérmet, szintén megjavította eddigi legjobbját, 52,16 méterrel győzött.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója elmondta, örvendetes Csekő Miklós egyéni csúcsa, és abban bízik, hogy az országos bajnokságon már áttöri a fiatalember a bűvös 70 méteres szintet is.

– Fertig Fanni még csak újonc korosztályú, ám biztató eredményt ért el az idősebbek, az ifik között. Nagyon szépen teljesítettek a fiatal diszkoszvetők is, Péringer Márk és Stringecz Zalán is kihozta magából a maximumot, s ennek eredménye, hogy új egyéni csúcsot értek el.

A VEDAC atlétái számára az augusztusi hónap a korosztályos országos bajnokságokról fog szólni, ahol nemcsak dobó-, hanem ügyességi és futószámokban is megméretik magukat a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!