Kertai Olivér szerezte meg a győzelmet

2020.08.03. 11:00

Dzsúdótábor volt Gyulafirátóton

Ajkai, veszprémi és kaposvári gyerekeknek szervezett dzsúdótábort az F. T. Diák Judo Club.

B. Virág Rita

Rengeteget edzettek, sokat fejlődtek a gyerekek

Forrás: a szervezők

Az ajkai egyesület öt napon át látta vendégül a sportolópalántákat, akiknek napi négy edzést vezényelt Kertai Gábor vezetőedző és segítője, Barabás Ákos. A trénerek fegyelmezett edzésmunkát követeltek, mindemellett a gyerekek lelkét is ápolták.

Reggelente futással kezdődött a nap, majd a helyi művelődési ház biztosította a termet az edzéseknek. A késő délutáni órákban a gyerekek még erősítettek, különböző saját testsúlyos gyakorlatokat végeztek.

A tábort a Covid-19 elnevezésű bajnokság zárta, ahol a gyerekek kortól, nemtől és súlycsoporttól függetlenül küzdöttek meg egymással. Mindenki teljes erőbedobással küzdött, a győztesnek járó trófea végül Kertai Olivérhez került.

Rengeteget edzettek, sokat fejlődtek a gyerekek Fotó: a szervezők

A dzsúdótábor nagyon jól sikerült, Fazakas Tamás elnök-edző, hat DAN-os mester és Kertai Gábor ötletének köszönhetően a hét végén emléklapot, valamint érmet kapott minden résztvevő.

A tábor a Covid-19 után kialakult helyzetben a jövő kérdéseire is próbált választ találni. A sportág a párharcok során a személyes kontaktus nélkül elképzelhetetlen. Az ajkai táboroztatók viszont az edzésmunka megszervezésekor igyekeztek betartatni a távolságtartás szabályait, próbáltak tapasztalatot szerezni az őszi tréningek megkezdéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!