Újra kell tervezni az éves naptárt

Az NB I-es Kézilabda Liga, azaz az élvonalbeli csapatok elfogadták a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) javaslatát a versenynaptár sűrítéséről.

B. Virág Rita

Nagy László elköszönt a Veszprém Aréna közönségétől. A kézilabdaklasszis fantasztikus pályafutást zárt le

Fotó: Penovác Károly/Napló

A MKSZ közlése szerint megpróbálják decemberig a lehető legtöbb mérkőzést megrendezni, ami azt jelenti, a férfiaknál tizenkilenc, a nőknél húsz fordulót bonyolítanának le szerda-szombat/vasárnap ritmusban. Nyilván a nemzetközi kupákban szereplő klubok esetében ez nem teljesülhet, ők halasztást kérhetnek és majd tavasszal kell bepótolniuk az elmaradt meccseket.

A Telekom Veszprémtől kapott tájékoztatás szerint az egyesület megpróbál maximálisan alkalmazkodni, ehhez viszont az kell, hogy egy új versenynaptárt alakítsanak ki. Mivel a 2020/21-es évadban a Bajnokok Ligája fordulókat hétköznap – szerdán, vagy csütörtökönként – tartják, ezért a bakonyiak nyilván decemberig nem tudják lejátszani mind a 19 alapszakaszbeli bajnokijukat. A klub azt szeretné, ha öt, legfeljebb hat találkozó átkerülhetne tavaszra.

Megtudtuk még azt is, az NB I és a Bajnokok Ligája mellett biztosan elindul a SEHA Liga is, ahol szintén elég sok ütközet vár a Telekom gárdájára.

A koronavírus-járvány dacára egyelőre úgy tűnik, a jövő héten esedékes SEHA Liga négyes döntőt is megrendezik Zadarban. Arról egyelőre nincs hír, hogy milyen feltételekkel engedik a csapatok részvételét a tornán.

A Veszprém viszont azért, hogy megóvja a játékosait és a stáb tagjait, valamint a riválisokat, folyamatosan teszteltet. Mióta a felkészülés elkezdődött a kézilabdásokat négyszer szűrték le, kedden pedig újabb teszteknek vetik alá őket.

Az is fontos információ, hogy bár a német kormány 2021-ig kitiltotta a nézőket a különböző sporteseményekről, ettől függetlenül a BL kölni négyes döntőjét megtartják decemberben.

Legalábbis jelen állás szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!