szlovéniába készülnek

2020.09.23. 14:13

Újra edzésben a füredi kézisek

Elkezdheti az edzéseket a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapata, miután a játékosok és a stáb tagjai negatív koronavírustesztet produkáltak.

Horváth Gábor

20200730 Balatonfüred Sportcsarnok. NB I-es kézilabda felkészülési meccs: Balatonfüredi KSE (kék)-Dabas Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A klub közlése szerint kedden azokat tesztelték, akiknek a korábbi tesztje is negatív volt, de mint kontaktszemélyeknek karanténba kellett vonulniuk.

Mint ismeretes, a múlt héten egy stábtagnál állapítottak meg koronavírus-fertőzést, s emiatt elmaradt a csapat keddi szlovéniai Európa Liga-mérkőzése.

A sorozat csoportkörébe kerülésről szóló selejtező a legfrissebb információk szerint egymeccses lesz, jövő hét kedden Szlovéniában, az RK Trimo Trebnje otthonában csap össze a két csapat. (A fürediek kérték, hogy legyen visszavágó, az európai szövetség egyelőre nem adott választ.)

A BKSE tehát elkezdhette a gyakorlásokat, de a csapat csak akkor utazhat hétfőn Szlovéniába, ha még egy negatív tesztet produkál.

FRISS: Az Európai Kézilabda Szövetség arról tájékoztatta a balatonfüredieket, hogy a szabályok alapján nem tudja elfogadni kérésüket, azaz egy meccsen dől el a továbbjutás sorsa. A találkozót szeptember 29-én, kedden, 18.45-ös kezdéssel rendezik Szlovéniában. Döntetlen esetén kétszer öt perc hosszabbítás lesz. Ha a ráadás sem dönt, hétméteresekkel alakul ki a végeredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!