mindenkinek negatív a koronavírustesztje

2020.09.23. 13:46

Visszatér a Bajnokok Ligája a veszprémi katlanba is

Szigorú óvintézkedések közepette rendezik meg a Telekom Veszprém–PPD Zagreb férfi kézilabda Bajnokok Ligája-találkozót csütörtökön 18.45 órától.

B. Virág Rita

20200805 Veszprém Felkészülési kézilabda mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - Tatabánya (világoskék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak megfelelően a találkozó előtt mind a veszprémiek, mind a zágrábiak teljes stábját letesztelték. Szerencsére egyik alakulatnál sem találtak koronavírus-fertőzöttet, így megrendezhetik a találkozót csütörtök este.

A szabályoknak megfelelően valamennyi nézőnek és a média munkatársainak is a Veszprém Arénába belépve kötelező a maszk viselése. Ez alól csak a mérkőzésen közreműködők a kivételek.

A Veszprém és a Zágráb rivalizálása több évtizedre tekint vissza, ám mióta Bajnokok Ligájának hívják a legrangosabb európai kupasorozatot, vagyis 1993 óta, a bakonyiak felé billen a mérleg nyelve. A Telekom és elődei nyolc alkalommal fektették két vállra a huszonnyolcszoros horvát bajnokot, egy döntetlen és három vereség mellett.

A 2020/21-es szezonra elég komoly átalakuláson ment keresztül a zágrábi együttes, hiszen a nagyhírű Veselin Vujovic edzőt leváltották, a helyét a játékosként olimpiai és világbajnok Igor Vori vette át. A 40 esztendős tréner a szakmát a horvát válogatottnál, Lino Cervar szakvezető mellett tanulhatta el, s most nem kisebb céllal vágott neki a BL-nek, mint hogy a play offba, vagyis a csoportkört túlélve, az egyenes kieséses szakaszba vezesse tanítványait.

A korábban szebb napokat megélt horvát alakulattól összesen nyolc játékos, valamint a kapusedző és a nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató is távozott. A legnagyobb érvágás a tapasztalt Zlatko Horvat elvesztése. A szélső húsz év után hagyta ott a Zágrábot a Metalurg hívására.

Az érkezők listája valamivel rövidebb, Nemanja Obradovic a Bresztből, Senjamin Muric a Nantes-ból, Vlado Matanovic a Gorenje Velejéből, Todor Jandric a Metaloplasticából, Ziga Mlakar a Wisla Plocktól igazolt a horvátokhoz. Damir Bicanic és Arian Jovic pedig visszavonult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!