Javítana a listavezető

2020.10.30. 11:00

Az első helyen álló tapolcaiak a Gyulafirátótot fogadják

A 12. fordulót rendezik hétvégén a labdarúgó megyei első osztályban, ahol többek között kiderül, hogy a Várpalotai BSK Magyarpolányban is folytatja-e jó sorozatát, vagy az, hogy az éllovas ki tud-e törni nyeretlen sorozatából.

Horváth Gábor

A pétfürdőiek (kék-sárga szerelésben) a Csetény SE vendégei lesznek

Fotó: Penovác Károly/Napló

Badacsonytomaji SE (11.)–Balatonalmádi SE (6.): A múlt héten a Balatonalmádi meglepetésre nem tudta legyőzni hazai pályán a Herendet, s most ezt minden bizonnyal szeretné kijavítani a csapat. A két vereség után álló Tomaj a papírforma szerint legfeljebb megnehezítheti a vendégek dolgát.

Herend PSK (13.)–Fűzfői AK (5.): Hasonló a szituáció, mint az előző párosításnál, azaz a vendégek az esélyesebbek. A Herendnek önbizalmat adhatott az Almádiban elért döntetlen, ugyanakkor a Fűzfő hetek óra remek formában van. Nehéz elképzelni, hogy a Balaton-partiaké legyen a három pont.

TIAC VSE (1.)–Gyulafirátót SE (14.): A bombarajttal indító tapolcaiak a legutóbbi két mérkőzésükön alulmaradtak, előtte pedig ikszeltek, azonban még mindig az első helyen állnak a tabellán (igaz, vesztett pontok tekintetében már többen is megelőzik a TIAC-ot). Az éllovas a Rátót ellen térne vissza a győztes útra, és erre meg is van minden esélye. A GySE ebben a szezonban gyengén teljesít, 10 meccséből mindössze három alkalommal szerzett pontot, igaz, egyetlen sikerét épp idegenben aratta.

Tihanyi FC (3.)–Devecser SE (10.): A tihanyiak az elmúlt két körben újra remek formát mutattak, amit a 13 rúgott és a nulla kapott gól nagyon jól mutat. A Devecser ellenben hullámvölgyben van, hiszen az elmúlt öt találkozóján egyaránt kikapott az együttes, amelynek most sem lehetnek vérmes reményei.

Magyarpolány SE (7.)–Várpalotai BSK (9.): Ez a forduló egyik legérdekesebb párosítása. A VBSK szépen megindult felfelé, a palotaiak négy veretlen meccset tudhatnak maguk mögött, s ebből háromszor is győztesen hagyták el a pályát. A Polány az elmúlt két fordulóban minimális arányú vereségeket szenvedett, így most biztos kettőzött erővel hajt majd. Döntő lehet, hogy mely csapat védelme áll jobban össze, lesz szervezettebb.

Sümeg VSE (12.)–Ajka Kristály (2.): A sümegiek – betegség miatt – az előző két fordulóban nem léptek pályára, kérdés, milyen állapotban tud kiállni a csapat a bombaformában lévő Kristállyal szemben. Az ajkaiak győzelmi sorozata immáron hat meccsnél tart.

Csetény SE (15.)–Péti MTE (8.): Továbbra is él a hosszú csetényi hullámvölgy, az együttes nyolc találkozót veszített zsinórban. Az elmúlt hetekben az élmezőny tagjai ellen kapott ki a CsSE, amely most viszont egy középcsapat legyőzésével próbálkozhat.

A pétfürdőiek (kék-sárga szerelésben) a Csetény SE vendégei lesznek

Kérdés, milyen formát mutat a Péti MTE, ha úgy játszik, mint múlt héten, a listavezető legyőzésekor, akkor nagy valószínűséggel újra sikert ünnepelhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!