Nagyon kemény tájfutó verseny

2020.10.21. 20:00

Bakonyi érmek és értékes helyezések a Mecsekben

A baranyai megyeszékhely közelében, a Jakab-hegyen rendezték meg a tájékozódási futók idei bajnoki sorozatának soron következő két állomását, a normáltávú ob-t, valamint az országos pontbegyűjtő csapatbajnokságot.

Horváth Gábor

Molnár Attila testvérét, Zoltánt megelőzve szerzett bajnoki címet Fotó: VHSE

– A normáltávú egyéni futam igencsak kemény terepen zajlott. A Mecseknek ezt a részét a vastag avar borította gyönyörű bükkerdőkön kívül a rendkívül meredek hegyoldalak, mély patakvölgyek, gödrökkel és árkokkal szabdalt lejtők jellemzik, a haladást a köves talaj nehezíti, ami a sokfelé előforduló szederindás aljnövényzettel és bozóttal együtt végképp küzdelmessé tette a résztvevők számára a pályák teljesítését. Ez nemcsak a vártnál hosszabb győztes időkön látszott meg, hanem a 180 percben meghatározott verseny­idő túllépése miatt diszkvalifikált versenyzők szokatlanul nagy számában is – tájékoztatta a Naplót a körülményekről Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense.

Megtudtuk, hogy a terep egy részéről még sosem készült tájfutótérkép, és a mostani is egy különlegességgel szolgált. – A térképek az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretén belül megvalósult, RED FAITH projekt légi távérzékelési tevékenységéből származó adatállomány felhasználásával készültek. Az állományt a Mecsekerdő Zrt. bocsátotta rendelkezésre. Magyar bajnokságon most először használhattak a versenyzők olyan térképet, amely lézerszkennelt alaptérkép felhasználásával készült.

Ami a mezőnyt illeti, a nőknél 14 és 75 év, míg a férfiaknál 14 és 80 év között, összesen 29 kategóriában avattak magyar bajnokot. A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tagjai számos kiváló eredményt, dobogós, illetve bajnoki pontszerző helyezést értek el.

A bakonyiak az öt ezüst és a két bronz mellett Molnár Attila révén a F40A kategóriában egy aranyérmest is ünnepelhettek.

Molnár Attila testvérét, Zoltánt megelőzve szerzett bajnoki címet Fotó: VHSE

Eredmények, férfiak, F14E: 4. Kovács Jeromos, …6. Bálint Gergő. F16E: 5. Bálint Ádám. F35A: 3. Vajda Zsolt. F40A: 1. Molnár Attila, 2. Molnár Zoltán. F55A: 5. Prill László. F70A: 4. Korbély Tibor. F80A: 5. Vass Tibor. Nők, N14E: 2. Ódor Laura. N16E: 2. Lantai Lili. N18E: 2. Lantai Boróka. N50A: 4. Németh Zsoltné. N55A: 5. Kaszásné Boa Ágnes. N60A: 6. dr. Nagy Zsuzsanna. N65A: 2. Wieder Ilona. N70A: 3. Komár Béláné.

A hétvége másik megmérettetésén, a pontbegyűjtő csapatbajnokságon kellemetlen idő várta a résztvevőket. A többórányi versengést követően 21 kategóriában hirdettek eredményt.

– A VHSE a várakozásoknak megfelelően jól teljesített ismét. A klub három csapataranyérmet szerzett, és további hat együttes állhatott fel a dobogóra. Az összteljesítményt mutatja, hogy a benevezett 16 háromfős csapat közül 14 bajnoki pontszerző helyen végzett – árulta el Mérő Edit.

Eredmények, F14A: 2. Nagy Bence, Kovács Jeromos, Blaskó Benedek. F16A: 1. Bálint Gergő, Barát Benedek, Barát Miklós. F18A: 2. Bálint Ádám, Bálint Benedek, Kovács Márk. F20A: 4. Bácskai Péter, Berzsenyi Bence, Tokai-Kiss Bálint. F105A: 1. Tóth Attila, Vajda Zsolt, Vajda Balázs. F145A: 2. Barát János, Molnár Zoltán, Prill László, …6. Bálint Bence, Bódy Kornél, Domán Gábor. F205A: 1. Bikki Sándor, Korbély Tibor, Horváth Tivadar.

N14A: 6. Ódor Laura, Molnár Boglárka, Kovács Borbála. N18A: 2. Lantai Lili, Lantai Boróka, Szalontai Sára. N21A: 10. Varsányi Kinga, Tóth Krisztina, Csizmadia Ágnes. N145A: 2. Kaszásné Boa Ágnes, Németh Zsoltné, Széplaki Erika, …6. Csizmadiáné Szóládi Annamária, Mérő Edit, Lendvai Katalin. N185A: 3. Wieder Ilona, Böröczkyné Makai Anna, dr. Nagy Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!