Derbi lesz Ajkán és Fűzfőn

2020.10.08. 18:37

Izgalmas összecsapásokat ígér a labdarúgó megye I hétvégi fordulója

Ajkán és Balatonfűzfőn is rangadót rendeznek hétvégén a labdarúgó megyei első osztályban. Vajon tovább tart a tapolcaiak hibátlan sorozata? Megindul fölfelé a Várpalota? Folytatja jó szériáját a Kristály? Nagyon sok a kérdés a kilencedik forduló előtt.

Horváth Gábor

A balatonfűzfőieket (csíkos mezben Liszi Márk) az előző négy körben egy rivális sem tudta megállítani

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Már a szezon előtt érezni lehetett, hogy izgalmas kis bajnokságnak néz elébe a megyei első osztály – ezúttal – 15 csapatos mezőnye. Nyolc fordulót követően a feltevés beigazolódni látszik, körülbelül hat-hét olyan együttes van, amely odaérhet a dobogóra, s közülük többen megcélozhatják a bajnoki címet is.

Az idény első két hónapjában némi meglepetésre a Tapolca teljesített a legjobban, a TIAC mind a nyolc meccsét megnyerte, köztük olyanokat is, mint az Úrkút és a Balaton­almádi elleni összecsapás. Most újabb derbi vár Dobján Krisztián legénységére, amely Balatonfűzfőre látogat. A FAK kiváló formának örvend, sorozatban négy bajnokit nyert, s ezeken mindössze két gólt kapott. A tabellán harmadik fűzfőiek legnagyobb skalpja az addig hibátlan Tihanyi FC, amelyet múlt héten sikerült két vállra fektetniük, méghozzá idegenben.

Az említett tihanyiak így sem csúsztak le a második helyről, de nem lesz könnyű megtartaniuk azt, mert újabb rangadó vár rájuk. A Kristály otthonában nagyon nehéz jó eredményt elérni, ebben az idényben például még senkinek sem sikerült pontot szereznie ott a megye I-ben. Az ajkaiak „csak” az ötödik helyen állnak, de még csupán hat mérkőzésen vannak túl, öt sikerrel és egy vereséggel.

A negyedik Magyarpolány hárommeccses győzelmi szériában van, Piri Ottóék sok gólt kapnak, de sokat is lőnek, remek támadójátékuk egyelőre hozza nekik a pontokat. A Polány azt a Badacsonytomajt fogadja, amely egy sikerrel, két döntetlennel és négy vereséggel a 11. pozícióban szerénykedik.

Két bukott rangadót (Tihany, Tapolca) követően a Csetényt és a Sümeget is magabiztosan verte meg a hatodik Úrkút SK. Márton Gáborék a minden meccsen nagyot küzdő, de eddig csak két alkalommal pontot szerző herendieket fogadják, esélyesként.

A balatonfűzfőieket (csíkos mezben Liszi Márk) az előző négy körben egy rivális sem tudta megállítani Fotó: Balogh Ákos/Napló

Két vereségen van túl a remek erőt képviselő Balaton­almádi, a hetedik pozíciót elfoglaló balatoniak javíthatnak, hiszen a mezőny leggyengébb formájában lévő csapatát fogadják. A Csetény – amely utolsó előtti a tabellán – előző öt találkozóját elveszítette.

Nincs rossz szezonja a nyolcadik Devecsernek, de Cserna Róbert alakulata előző három mérkőzésén kikapott, igaz, élcsapatokkal játszott. Most a Péti MTE lesz a rivális, a PMTE a múlt héten idei második sikerét ünnepelhette, és bízik benne, hogy elkezdi a felkapaszkodást a tabellán, ahol jelenleg a tizedik.

A kilencedik Sümeg VSE az utolsó helyről a tizenharmadikba fellépő Várpalotai BSK otthonában szerepel. A VBSK megszakította nyeretlen szériáját, és van esélye, hogy sorozatot nyisson a sikerekből, mert a sümegiek nincsenek túl jó passzban, két bukott meccs áll mögöttük.

A kilencedik forduló programja, szombat, 15.00: Várpalotai BSK–Sümeg VSE, Úrkút SK–Herend PSK, Péti MTE–Devecser SE, Ajka Kristály–Tihanyi FC, Fűzfői AK–Tapolca. Vasárnap, 15.00: Balatonalmádi–Csetény SE, Magyarpolány SE–Badacsonytomaji SE. A játéknapon a Gyulafirátót SE szabadnapos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!