ultrabalaton

2020.10.05. 19:10

Közel tizenötezren futottak a tó körül

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg az Ultrabalaton futóversenyt, amelyen mintegy 15 ezren álltak rajthoz. A 222 kilométeres távot egyénileg és váltóban is lehetett teljesíteni.

Horváth Gábor

Négyből négy: Maráz Zsuzsanna ismét az első helyen ért célba a hölgyeknél

Forrás: szervezők

Fotó: [email protected]

A tókerülő viadal – amelyet a koronavírus-járvány miatt májusról halasztottak októberre – központja idén is Balatonfüred volt.

A férfiak egyéni versenyszámában nagy csatára volt kilátás Bódis Tamás és Csécsei Zoltán között, végül a címvédő Bódis bizonyult a jobbnak, mindössze 12 perccel megelőzve versenytársát. A harmadik helyen Beda Szabolcs végzett.

A tavaly a világ egyik leghíresebb ultrafutó megmérettetésén, a görögországi Spartathlonon is győztes Bódis Tamás 19:08:14 óra alatt kerülte meg a Balatont, Csécsei ideje 19:20:53, Bedáé pedig 21:23:10 óra volt.

A hölgyeknél Maráz Zsuzsanna (21:58:02 óra) szakította át elsőként a célszalagot, ő már a negyedik Ultrabalaton-sikerét ünnepelhette (négy indulásból!).

Maráz mögött Patrycja Bereznowska (23:27:09), valamint Csákány Krisztina (27:57:43) zárt.

A kétfős férficsapatoknál a Negatív Split (18:24:52) elnevezésű formáció győzött, a nőknél pedig a WakeUpAndRun (18:59:03).

Ami a háromfős csapatokat illeti, a férfi mezőnyt a Never Give Up (16:53:30) zárta az élen, a nőknél a Shero Power (18:06:54) nyert.

A felsoroltakon kívül több kategóriában is rajthoz álltak még az indulók, a csapatok lehettek akár 13 tagúak is.

Ezenkívül sokan kerékpárral teljesítették a távot, illetve félmaratont is rendeztek a szervezők. Utóbbi Badacsonyörsről rajtolt.

Négyből négy: Maráz Zsuzsanna ismét az első helyen ért célba a hölgyeknél Fotó: szervezők

A szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy versenyük biztonságos legyen, mind a közlekedésre, mind a járványhelyzetre vonatkozóan. A versenyközpontban kötelező volt a maszk viselése.

A rendezvény ezek mellett nagyot lépett előre a környezettudatosság területén, a frissítéseknél és a különböző programokon nem használtak egyszer használatos műanyag poharakat és tányérokat.

Az Ultrabalaton története 2007-ben indult, az első versenyen kétszázan álltak rajthoz. Azóta minden évben növekedett az indulók létszáma, amely ma már rendre meghaladja a tízezret.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!