TOP11

2020.10.26. 16:39

Megyei I. – A forduló válogatottja

Tovább tart a listavezető vesszőfutása a labdarúgó megyei I. osztályú bajnokságban, a TIAC VSE ezúttal a Péti MTE otthonában maradt alul. Górcső alá vettük a tizenegyedik forduló legjobb produkcióit.

Bényi-Virág Rita

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

A Várpalota megszerezte első hazai győzelmét, a Badacsonytomajt 3-0-ra verte. A sikerből oroszlánrészt vállalt Sári Márk a vendéglátók kapusa, illetve a gólt és gólpasszt is jegyző Csapó Gábor.

Sorozatban második vereségét szenvedte el a szezont remekül kezdő Magyarpolány, Piri Ottó alakulata szoros mérkőzésen maradt alul a jó erőkből álló Úrkút SK otthonában (2-1). A házigazdák közül a középpályát erősítő Kalapács Roland és Kakas József teljesítménye volt átlagon felüli.

Az október nem indult jól a tihanyiaknak, mert két rangadót is elveszítettek: először a Fűzfő, majd az Ajka Kristály is diadalmaskodott ellenük.

A folytatásban azonban úgy tűnik, hogy a félszigetiek visszataláltak a helyes útra. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy két hete a Pétnek rúgtak egy sima hatost, a hétvégén pedig a Gyulafirátótot intézték el 7-0 arányban. A tópartiaktól Nemes Ádám és Horváth Ákos egyaránt két-két gólt jegyzett.

A szezont gyengén kezdő Péti MTE kezd magára találni, s ezúttal ennek a listavezető TIAC VSE itta meg a levét. A 0-0-ás félidőt követően Pálfi Róberték 3-1-re diadalmaskodtak. A pétiek közül a mezőny legjobbja Marton Richárd volt.

Igaz, hogy az Ajka Kristály jelenleg a tabella második helyét foglalja el, de csalóka a kép, mert két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint az első Tapolca. S amennyiben az elmaradt találkozókat a Kristály hozni tudja, úgy rögtön a bajnokság élére ugranának. A sereghajtó Csetény elleni 4-1-es sikerből Magyar Patrik és Szabados Dániel egyaránt egy-egy góllal vette ki részét.

A forduló másik meglepetése a Herend pontszerzése volt.

Marosi Istvánék Almádiban végeztek 0-0-ás döntetlenre. Sóskuthy Barnabás és Major Bálint is remek mezőny- és védőmunkával vétette észre magát.

A forduló válogatottja:

Kapus: Sári Márk (Várpalotai BSK). Védők: Magyar Patrik (Ajka Kristály), Major Bálint (Herendi PSK), Sóskuthy Barnabás (Herendi PSK). Középpályások: Kalapács Roland (Úrkút SK), Kakas József (Úrkút SK), Nemes Ádám (Tihanyi FC), Marton Richárd (Péti MTE). Támadók: Csapó Gábor (Várpalotai BSK), Horváth Ákos (Tihanyi FC), Szabados Dániel (Ajka Kristály). A góllövőlistát a tapolcai Kiss János vezeti tizennégy találattal, a magyarpolányi Szakonyi Stefánt megelőzve, aki eddig tizenhárom gólt jegyzett. Az almádi Burcsik Martin tizenegy gólnál jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!