kettős huszáráldozat

2020.10.07. 07:00

Tesztelje sakktudását Zsókával!

A tavalyi nagy sikerű játékunkat követően idén is folytatjuk sakksorozatunkat: az ajkaiak ifjú játékosa, Gaál Zsóka rendszeresen jelentkezik valamilyen érdekességgel vagy feladvánnyal lapunkban.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Idei sorozatunk nem a klasszikus megfejtésbeküldős játék lesz, viszont ezúttal is tesztelhetik tudásukat sakkszerető olvasóink, akik emellett a sportág számos érdekességével is találkozhatnak Gaál Zsóka rovatában.

A Bányász SK Ajka 13 esztendős, háromszoros utánpótlás-Európa-bajnok és kétszeres világbajnoki ezüstérmes tehetsége nemrég a magyar válogatott tagjaként szerepelhetett a sakkolimpián. A mieink remek versenyt tudhatnak maguk mögött, Zsóka egyik legkedvesebb élményét osztja meg most az olvasókkal.

Gaál–Langvik: Hf6+!–gxf6, exf6–Kh7, Hg5+–Kg6, Fe4+–Fxe4, Vxe4+–Kxg5, Bf1!–Bd4, Vf5#

– A járvány miatt idén a sakkolimpiát online formában rendezték meg. Magyarország (mondhatjuk, hogy bravúros teljesítménnyel – a szerk.) a nyolc között végzett a 163 csapat közül. Szeretném bemutatni egyik kedvenc partim részletét. Ezt a mérkőzést a norvég válogatott játékosa ellen játszottam. Látványos kettős huszáráldozattal sikerült ellenfelemet legyőznöm – fogalmazott Gaál Zsóka.

Utolsó lépésével Langvik belelépett az egylépéses mattba, de az állás már menthetetlen volt. A parti legfontosabb lépéseit sakktábla-illusztrációnk alatt láthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!