Folytatódhat a sportélet?

2020.11.10. 18:42

A Balaton Bútor FC csapata bejelentette: nem rekesztik be a sorozatot

Nem függesztik fel a futsalbajnokságot és a sportág utánpótlás-pontvadászatait sem – adta hírül a Balaton Bútor FC NB I-es futsalcsapata.

B. Virág Rita

Nagy csata vár a bakonyiakra vasárnap

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A koronavírus-járvány miatt szerdán nulla órától több korlátozó intézkedés lép életbe, amely a hazai sportéletre is kihat. Mivel az erre vonatkozó kormányrendelet pontos szövegezése lapzártánkig nem jelent meg a Magyar Közlönyben, ezért rendkívül óvatosan fogalmaznak a különböző szakszövetségek.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) online felületén megjelent tájékoztatásban például az áll, hogy a november 11-re kiírt valamennyi, az MKSZ versenyrendszereiben szereplő kézilabda-mérkőzést elhalasztják, a felnőtt NB I-es találkozókat kivéve. Utóbbiakat pedig szigorúan, zárt kapuk mögött kell lebonyolítani. A szövetség azt is írja, hogy a későbbi összecsapások, bajnoki sorozatok lejátszásának, folytatásának lehetőségeiről a szerdán nulla órakor hatályba lépő jogszabályok pontos szövegezésének ismeretében hoznak majd döntést.

Hasonlóan óvatosan nyilatkoznak a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) oldalán is, ahol azt ígérik, a kormányrendeletben megjelenő kötelező előírásoknak maradéktalanul eleget tesznek majd. Itt egyelőre szó sincs arról, hogy bármilyen sorozatot félbehagynának-e, vagy sem.

A veszprémi futsalosok viszont ennél már bátrabban fogalmaztak. A Balaton Bútor FC hivatalos közösségi oldalán tette közzé, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ) kapott információk szerint az élvonalbeli futsalbajnokságot nem függesztik fel, folytatódhat a sorozat, de csakis nézők nélkül, zárt kapuk mögött. A klub viszont szeretné, ha a szurkolóik élőben követhetnék az egyes találkozókat, ezért minden alkalommal online közvetítéssel jelentkeznek, ahová bárki bekapcsolódhat.

A veszprémiek szerint az utánpótlás-bajnokságokat sem rekesztik be, a fiatalok tovább küzdhetnek a pontokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!