Szeretnének meglepetést okozni

2020.11.21. 11:00

A Pápai Perutz FC a Lipót otthonában szerepel

A pályaválasztói jog felcserélése miatt az NB III-as labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában Lipóton lép pályára a Perutz FC.

Haraszti Gábor

Irmes Dávid (középen) remek formájára a folytatásban is szükségük lesz a pápaiaknak

Fotó: Penovác Károly/Napló

Szeptember ötödike óta tartó böjt szakadt meg a hét közben pótolt, Ménfőcsanak elleni összecsapáson a Perutz csapatának, mely egészen a 80. percig hátrányban futballozott. Tíz perc alatt aztán előbb Irmes Dávid, majd Szabó Zsolt találatával sikerült fordítani, ami azt jelentette, hogy kilenc bajnoki után ismét három ponttal gazdagodott Lengyel Ferenc együttese.

– A mérkőzés felvételének megtekintése után azt tudom mondani, hogy óriási fölényben játszottunk, a meccs összképe alapján teljesen megérdemelt volt a győzelmünk – nyilatkozta a hétközi találkozóról Lengyel Ferenc, a Perutz vezetőedzője. – Az első félidőben elkövettünk egy buta hibát, ám a második játékrészben olyan akarati tényezőket mutattunk, aminek meglett a gyümölcse. Örülök, hogy házi gólkirályunk, Szabó Zsolt győztes góllal tért vissza, és annak is, hogy Irmes Dávid tartja remek formáját.

Irmes Dávid (középen) remek formájára a folytatásban is szükségük lesz a pápaiaknak Fotó: Penovác Károly/Napló

A pápai csapatra nehéz 90 perc vár, vasárnap 13 órai kezdéssel a tabellán negyedik Lipót pályáján játszik. A Győr-Moson-Sopron megyeiek legutóbbi három meccsüket győztesen vívták meg, nem mellesleg náluk futballozik a gólkirályi cím legfőbb várományosa, Szabó Lukas, aki 18 találattal vezeti a rangsort. – Helyzetünk nem lett könnyebb, talán csak annyival, hogy most már egy teljes hete együtt vannak a srácok, akik nagyon jól dolgoznak – folytatta a tréner. – A Lipót hullámzó teljesítményt nyújtott a bajnokság elején, aztán stabilabb lett, és egyre feljebb jutott a tabellán. A gólkirályjelöltjükből nem készülünk külön, mindenki tudja a dolgát, megvan a megfelelő taktikánk. Motiváltak vagyunk, szeretnénk meglepetést okozni.

A pápaiaknál Nagy Tamás sárga lapos eltiltás miatt nem szerepelhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!