Pontosztozkodás

2020.11.15. 10:26

Döntetlennel végződött a Balatonfüredi FC – Érdi VSE találkozó

A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjának 18. fordulójában az Érdet fogadta a Balatonfüred és pontosztozkodást hozott a szombat délutáni találkozó.

Csákvári Marcell, Juhász-Léhi István

A Balatonfüredi FC (pirosban Bene) zsinórban három meccset nyert

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Balatonfüredi FC – Érdi VSE 1-1 (1-1)

V.: Horváth. Zárt kapuk

Balatonfüredi FC: Keserű – Géringer, Nagy Z., Pápai (Markó), Imre I., Csikós, Schillinger, Burucz, Szalai, Bartha, Bene (Laurinyecz). Edző: Borgulya István.

Érdi VSE: Kertész – Honti, Varga T., Koós (Pintér), Kócsa, Molnár B. (Farkas), Kalmár (Kertész), Csiszár, Fürjes, Kollega. Edző: Limperger Zsolt.

Gólszerzők: Szalai (6.), ill. Kalmár (18.)

Jók: Burucz, Csikós, Szalai, ill. Kollega, Kós, Kalmár

Hamisítatlan ősz végi időben, kiválóan előkészített pályán, zárt kapuk mögött kezdődött a találkozó.

A tétnek megfelelően a hazai csapat rögtön magához ragadta a kezdeményezést, és már a 6. percben megszerezték a vezetést: Szalai Péter 17 méterről lövésre szánta el magát, és hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba, 1-0. Némi meglepetésre azonban a vendégek a 18. percben egyenlíteni tudtak: egy jobb oldali támadás után a hazai védők még blokkolni tudtak, ám a kipattanót Kalmár szedte össze, aki a 16-os előteréből kapura is lőtt, a labda pedig a kint álló Keserű kapus fölött a keresztléc alá hullott, 1-1.

A második félidőben átvette a játék irányítását a Balatonfüred, de a gólszerzés nem sikerült és az eredmény már nem változott.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy a 66. percben egy teljesen egyértelmű tizenegyestől fosztották meg a hazaiakat, amikor a tizenegyes pontról a tiszta helyzetben álló Schillinger készült kapura lőni és a lövésre lendülő lábát hátulról elkaszálták, ám a játékvezető sípja néma maradt. Az utolsó 20 percre a vendégek teljesen elkészültek az erejükkel, kizárólag a védekezéssel törődtek és önfeláldozó játékkal verték vissza a füredi támadásokat. Összességében egy közepes színvonalú mérkőzésen, gyenge játékvezetés mellett tudott a Pest megyei csapat egy pontot szerezni a Balaton-partján.

Borgulya István: – Jól kezdtünk, gólt tudtunk szerezni, ami egy kicsit minket zavart meg, majd hagytuk az ellenfelet kibontakozni, aminek az lett az eredménye, hogy kiegyenlítettek. A szünet után a kapujuk elé szegeztük őket, de a győztes gólt nem tudtuk megszerezni. Ha pozitívan nézzük az utóbbi hónapok veretlensége megmaradt és szereztünk egy pontot. A fiúk hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!