NB III

2020.11.22. 16:53

Nem érdemelt vereséget a VLS Veszprém

Az NB3 Nyugati csoportjának vasárnap kora délutáni rangadóján egy hosszabbításban kapott góllal maradt alul a veszprémi együttes a Mosonmagyaróvár otthonában. A döntetlen igazságosabb lett volna.

Rónai Tamás

Credobus Mosonmagyaróvár – Practical VLS Veszprém 2-1 (1-0)

MTE-1904 Sporttelep, zárt kapu. V.: Jakab (Imrő, Volentics)

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bokor, Debreceni, Czingráber, Horváth K. (Balogh), D’Urso, Bohner, Jasarevic, Nagy K. (Szalka), Illés (Tóth M.), Laki. Vezetőedző: Varga László

Practical VLS Veszprém: Deczki – Dobsa, Gulyás, Gálfi, Kovács D., Rédling, Nagy R., Pavlitzky (Molnár B.), Vass, Somogyi, Babos (Michel). Vezetőedző: Pető Tamás.

Gólszerző: Laki 25., Szalka 92., ill. Nagy R. 77.

A veszprémi csapatban Major végül nem tudta vállalni a játékot. Az első negyedóra az ismerkedés jegyében telt, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 25. percben az első helyzetét gólra váltotta az MTE, Jasarevic cselezte be magát az ötösen belülre, majd belőtt labdáját Laki passzolta az üres kapuba (1-0). A 41. percben Rédling egy szép csel után tört be a tizenhatoson belülre, passza a védőkről az érkező Somogyi elé került, akinek 22 méterről leadott lövését Heinrich bravúrral hárította. A lefújásig már nem változott az eredmény, kiegyenlített félidő után az egyetlen helyzetét kihasználó mosonmagyaróváriak vonulhattak előnnyel a pihenőre.

A szünetben cserélt a Veszprém, Pavlitzky helyére Molnár Balázs érkezett. A második játékrészre egy agilisabb, támadóbb bakonyi csapat futott ki. Nem is kellett sokat várni az első helyzetre, az 50. percben egy labdaszerzést követően Gálfi került helyzetbe, de 11 méterről az oldalhálóba bombázott. A 65. percben Nagy Richárd megpattanó szabadrúgását fogta üggyel-bajjal Heinrich. Félóra elteltével egy kapu előtti kavarodás után Dobsa térddel célzott centikkel a hazai kapu mellé. Egy perccel később góllá érett a veszprémiek mezőnyfölénye. Nagy Richárd indult meg, majd 18 méterről lövésre szánta el magát, és a labda a bal alsó sarokban kötött ki (1-1). Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a 92. percben Jasarevic lecsorgó beadása Szalka elé került, aki 11 méterről Deczki mellett a kapuba lőtt (2-1).

Pető Tamás: Azt gondolom, hogy a döntetlen abszolút reális eredmény lett volna. Az első félidő nem volt az igazi, de a második játékrészben jobban játszottunk, több lehetőségünk is volt, de a hosszabbításban egy védelmi hiba megpecsételte a sorsunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!