Nem kell leállnia egyetlen egyesületnek sem, edzésben maradhatnak

A szerdán nulla órától életbe lépett kormányrendelet szerint folytatódhat a versenysport, amatőr és hivatásos szinten egyaránt.

B. Virág Rita

A VFC USE fiataljai (fehérben) számára is folytatódhatnak a küzdelmek

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A keddi kormányülést követően rendeletben szabályozzák, miként folytatódhat a koronavírus-járvány közepette a magyar sportélet. Míg hétfőn este még úgy tűnt, a profi, élvonalbeli alakulatokon kívül minden leáll harminc napra, szerdára már világossá vált, a versenyengedéllyel rendelkező sportcsapatok folytathatják az edzéseket és a küzdelmeket az adott bajnokságokban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége úgy döntött, az NB III.-as, valamint az alacsonyabb osztályú pontvadászatok is folytatódhatnak, ami természetesen a Veszprém megyei sorozatokra is igaz. Fontos azonban megjegyezni, hogy a megyei gárdák maguk dönthetnek arról, hogy szeretnének-e pályára lépni a jelenlegi helyzetben, vagy tavaszra halasztják a találkozóikat.

Szabó Péter, a VLS Veszprém NB III.-as, valamint a VFC USE utánpótlásképző klub ügyvezetője lapunknak elmondta, szerdára egy U16-os mérkőzés szerepelt a programban, azonban a Sümeg kérésére az összecsapást szombatra halasztották. Ezen kívül minden edzést, gyakorlást le tudtak bonyolítani.

– Az NB III.-as bajnokságnak folytatódnia kell, Pető Tamás legénységének nem kellett kihagynia egyetlen edzést sem, így természetesen szombaton 13.30-as kezdéssel pályára lépünk a Zalaegerszegi TE II. ellen. Az összecsapás zárt körű lesz, nézőket nem fogadhatunk – hangsúlyozta.

Az utánpótlásról szólva hozzátette, azok a fiatalok, gyerekek, akik sportorvosi igazolással és versenyengedéllyel rendelkeznek, továbbra is részt vehetnek a tréningeken, egyik korosztályos sorozatot sem rekesztik be. Talán egyetlen kérdés maradt még nyitva: nem tudni, hogy a legkisebb korcsoportoknál a különböző régiós és helyi Bozsik-tornákat, fesztiválokat megtartják-e.

Naményi Miklós, a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület (VUKE) ügyvezetője a Naplónak kifejtette, a következő harminc napban, amíg az egyetem zárva lesz, felszabadult több edzésidőpont a sportcsarnokban, amire azonnal lecsaptak, így tudnak edzeni a Vetési gimnáziumból kiszoruló korosztályos csapatok. Ráadásul nemcsak itt, hanem a Táncsics-iskolában is találtak helyet nekik, ezért most erre az időszakra legalább az edzésszámok biztosítva lesznek a kicsiknek és nagyoknak.

A VFC USE fiataljai (fehérben) számára is folytatódhatnak a küzdelmek Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) részletes tájékoztatást adott ki a kormányrendelet megjelenését követően.

Eszerint valamennyi, az MKSZ által kiírt országos bajnoki és kupasorozat folytatódhat, és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt megyei bajnokságok küzdelmei is tovább játszhatók.

A szövetség arra is kitért, hogy a versenyszerűen sportolók a tréningeken vagy a mérkőzéseken való részvétel céljából este 20 és reggel 5 óra között is elhagyhatják lakóhelyüket. Vagyis lehet estébe nyúlóan edzésekre járni, tehát 20 óra után edzeni, vagy 20 óra után hazaérni, vagy 20 óra után menni edzésre, de okirattal kell ezt igazolni.

A Magyar Röplabda Szövetség hivatalos közleményében azt írta, a kormányrendelettel összhangban egyelőre nem vezet be korlátozó intézkedéseket.

Azt írják, tekintettel a járványhelyzet fokozódására és a várható egészségügyi hátráltató tényezőkre, valamint a versenyeztetés és az edzések megtartására alkalmas létesítmények használatára vonatkozó akadályokra, az elnökség a legoptimálisabb döntés érdekében november 16-ig felméri az egyes tagszervezetek jelenlegi állapotát, és a kapott válaszok összesítése alapján hozza meg további intézkedéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!