derbi

2020.12.05. 07:00

Az ETO ellen lép pályáján az FC Ajka

Azonos pontszámmal rendelkező együttesek találkoznak vasárnap kora délután Győrben, az ETO-stadionban a labdarúgó NB II. 20. fordulójában. A vendég ajkaiak az utóbbi hetekben jó sorozatba kezdtek, komoly fegyvertény lenne, ha folytatni tudnák azt.

Horváth Gábor

Rétyi Róberték (jobbra az ajkai futballista), akik az előző három körben nem találtak legyőzőre, folytatnák a jó szériát

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Beköszönt a tavasz a labdarúgó NB II.-ben, legalábbis papíron, ugyanis hétvégén már jövő évről előrehozott fordulót rendeznek a pontvadászatban.

Az FC Ajka az ETO FC Győr vendége lesz a játéknapon, az összecsapás vasárnap 13 órakor kezdődik. Az ajkaiak az előző három körben nem találtak legyőzőre, sorrendben: döntetlent játszottak idegenben a Soroksárral, legyőzték otthon a Dorogi FC-t, majd Nyíregyházán is begyűjtötték a pontokat. Gyengébb időszaka után tehát ismét remek formát mutat a Veszprém megyei alakulat, amely a 10. helyről várja az összecsapást.

– Bravúros győzelmet arattunk Nyíregyházán. Az első félidőben eldönthettük volna a találkozót. A fordulás után kitámadott a házigazda, amely a végén szépített. Összességében elégedettek lehetünk, megérdemelten nyertünk –mondta el lapunknak Kis Károly, az ajkaiak vezetőedzője.

Rétyi Róberték (jobbra az ajkai futballista), akik az előző három körben nem találtak legyőzőre, folytatnák a jó szériát
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A tabella 11. pozícióját elfoglaló győriek eddig ugyanannyi pontot (26) szereztek, mint vasárnapi vendégük, gyengébb gólkülönbségük miatt szorulnak hátrébb.

Az ETO rosszul kezdte a szezont, a hatodik fordulóban nyert először, de utána sikerült néhány jó eredményt elérnie.

– Bár az eredményei szélsőségesek, remek játékosállománnyal rendelkezik a Győr, ezen belül mozgékony, gólerős támadókkal. Különösen Priskin Tamásra kell odafigyelnünk, az ő semlegesítése döntő lehet a találkozón. Izgalmas, nagy meccsre számítok, és bízom benne, hogy sikeresen jövünk ki a csatából – fogalmazott Kis Károly, aki Soltész Dominikra sárga lapos eltiltása miatt nem számíthat vasárnap.HG

A nyitókörben az Ajka volt a jobb

Az FC Ajka és az ETO FC Győr augusztus másodikán találkozott a 2020/2021-es idény nyitófordulójában. Sokak várakozásával ellentétben a mérkőzés nem volt igazán szoros, a Veszprém megyeiek magabiztosan gyűjtötték be a pontokat nagy múltú riválisukkal szemben. A 2-1-es eredmény nem tükrözte hűen a játék képét, az FC Ajka összességében lefocizta vendégét, a sok helyzet mellett Nagy Krisztián és Zsolnai Richárd betalált. A másik oldalon Priskin Tamás szépített a hajrában. A győriek az idény elején edzőt váltottak, jelenleg Csató Sándor irányítja az ETO-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!