Sűrű hetek állnak előttük

2021.01.11. 07:00

Esélyesként fogadja idei első bajnoki ellenfelét a veszprémi futsalcsapat

Az esztendő első bajnoki mérkőzését játssza hétfőn a megyeszékhely futsalcsapata, amely az Aramis SE-t fogadja az NB I. 15. fordulójában.

Horváth Gábor

A Fehér Zsolt vezette veszprémiek az Aramis SE együttesét látják ma vendégül

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Balaton Bútor FC Veszprém a múlt héten már pályára lépett ebben az évben, a Magyar Kupában magabiztosan győzte le (10-3) az NB II-es Kistarcsát, s ezzel hatalmas lépést tett a sorozat négyes döntőjében való részvételre.

A visszavágó, az első meccs fényében, már csak formaságnak tűnik.

– Az ünnepeket követően belevágtunk a munkába, hiszen a Magyar Kupában mindenképpen ki szeretnénk harcolni a négyes döntőbe kerülést. Szerencsénkre a csapat felkészülését nem hátráltatta betegség – nyilatkozta lapunknak Fehér Zsolt, a veszprémiek szakvezetője, aki elárulta: az eredménnyel maradéktalanul elégedett volt a Kistarcsa elleni találkozón, ám akadtak hibák is, amelyeket ki kell még javítaniuk.

Ez utóbbi azért is lényeges, mert gyorsan jönnek a mérkőzések így év elején, január 11-én, hétfőn már bajnokit vív a csapat, amely az Aramis SE-t fogadja a Március 15. úti sportcsarnokban.

– A célunk az, hogy a harmadik helyen végezzünk a bajnokság alapszakaszában, ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy pontot vagy pontokat veszítsünk. Mindenképpen nyerni szeretnénk az Aramis ellen, és meggyőződésem, hogy sikerrel is járunk – jelentette ki Fehér Zsolt.

A Fehér Zsolt vezette veszprémiek az Aramis SE együttesét látják hétfőn vendégül Fotó: Penovác Károly/Napló

A Balaton Bútor FC Veszprém jelenleg az ötödik helyet foglalja el a tabellán, ahol az Aramis a hatodik. Pozíció alapján tehát rangadónak tűnik a két csapat összecsapása, de hozzá kell tenni, hogy a bakonyiak 12 mérkőzést játsz­va 24 pontot gyűjtöttek, míg a fővárosiak 14 bajnoki után állnak, és csupán 15 egységük van.

Októberben a Veszprém könnyedén fektette két vállra riválisát, 6-1-re nyert az Aramis otthonában, Budaörsön.

A Balaton Bútor FC Veszprém-Aramis SE (zárt kapus) találkozó hétfőn 18.30-kor kezdődik.

A bakonyiak programja sűrűnek ígérkezik a következő hetekben. Tatai Józsefék az Aramis SE elleni mérkőzést követően, pénteken az Újpest vendégei lesznek, jövő héten a Haladást fogadják, szombaton pedig a Dunaferr látogat hozzájuk. A bajnokik mellett még le kell játszani a Kistarcsa elleni kupapárharc visszavágóját is.

Az élvonalbeli pontvadászat alapszakasza február közepén zárul, azt követően alsó- és felsőházban folytatják a résztvevők a küzdelemsorozatot.

Eredmények a futsal NB I. 15. fordulójából: Nyírgyulaj KSE–MVFC Berettyóújfalu 1-3 (1-1), FTC–Dunaferr 7-3 (4-1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!