férfi kosárlabda NB I/B

2021.01.22. 18:00

Újra pályára lépnek a megyebeli csapatok

A sereghajtó PVSK-Cargate ellen folytatja a bajnokságot a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában. A zöld csoportban a Conoil Motax KC Pápa a Pénzügyőr SE-hez utazik.

B. Virág Rita

A Veszprém (a labdával Madár) esélyesként utazik Pécsre vasárnap

Fotó: Penovác Károly/Napló

A piros csoportban az utóbbi hónapok nagyszerű szereplésével, zsinórban szerzett hat győzelemmel, a Hoya szépen araszolgatott egyre feljebb a tabellán, és jelenleg már a harmadik a sorban a Nyíregyháza és a BKG mögött.

Baksa Szabolcs tanítványai eséllyel folytathatják a megkezdett a sorozatot, hiszen az utolsó helyen szerénykedő PVSK-Cargate otthonában vendégeskednek. A pécsi fiatalok eddig két győzelmet tudnak felmutatni, és legutóbbi nyolc találkozójukon vesztesen hagyták el a pályát.

A legponterősebb játékosuk Bíró Levente, aki meccsenként 17,25 pontot átlagol, de nem csak a kosárszerzésben jeleskedik, hiszen a gólpasszok tekintetésben is élen jár, 4,83-as mutatóval.

A veszprémiek természetesen nem mehetnek biztosra, főleg, hogy a találkozót Pécsett rendezik. Ráadásul a bakonyiak az utóbbi hetekben kiestek a ritmusból, mert a Baja elleni bajnokijuk elmaradt az ellenfél kérésére. Legutóbb még január elején lépett pályára a Hoya, akkor a Nagykőrösi Sólymok ellen 100-87-es sikert aratott.

A mérkőzést január 24-én, vasárnap tartják 19 órai kezdettel.

A Veszprém (a labdával Madár) esélyesként utazik Pécsre vasárnap Fotó: Penovác Károly/Napló

A zöld csoportos Conoil Motax KC Pápának a január 23-ai összecsapás a héten már a második meccse lesz, miután kedden a Hepp Kupában szerepelt a négy közé jutásért. A TF-Budapest otthonában azonban nem járt sikerrel, a hazaiak az első három játékrészben tetemes előnyre tettek szert (77-53), így már azt is megengedhették maguknak, hogy kissé kiengedjenek a hajrára. A pápaiak így csak kozmetikázni tudtak az eredményen (90-72).

A bajnokságban viszont tovább javíthat a mérlegén a Conoil a hetedik Pénzügyőrrel szemben. A fővárosiak eddig hatszor nyertek és ugyanennyiszer kikaptak, otthon 4-2-es a mutatójuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!