Egypontos vereség

2021.02.08. 12:41

Hódmezővásárhelyen szakadt meg a pápai győzelmi sorozat

A kosárlabda NBI/B zöld csoportjának 19. fordulójában a két meghatározó játékosát nélkülöző pápaiak egypontos vereséget szenvedtek a dobogó harmadik fokán álló vásárhelyiek otthonában.

Rónai Tamás

Forrás: pixabay

Vásárhelyi Kosársuli-Conoil Motax KC Pápa 92-91 (25-20, 19-16, 22-28, 26-27)

Hódmezővásárhely, zárt kapus mérkőzés. V.: Varga Z., Gergely, Vadász. Hódmezővásárhely: Varga Á. 14/3, Béres 18, Bálint 13/3, Molnár B. 10, Pavlovic 11. Csere: Varga Z. 9/3, Rostás 8, Acimovic 6, Bodócsi 3/3. Edző: Tóth Tamás.

Motax KC Pápa: Hódi 16/12, Koma 22, Murai 32/15, Horváth A. 11/9, Németh G. Csere: Parcsami 7/3, Kasza 3/3, Kocsis. Edző: Kálmán László.

A Sonyák Béla és Kiss Kornél nélkül érkező vendégek jól kezdték a találkozót, Hódi és Murai triplájával a harmadik percre 8-2-s előnyre tettek szert az esélyesebb vásárhelyiek ellen. A hazaiak azonban védekezést váltottak, és labdaszerzésekkel, valamint sikeres betörésekkel a játékrész derekára kiegyenlítettek (13-13). Kálmán László időkérését követően még Kasza hárompontosával a Pápánál volt az előny, azonban a hajrá a vendéglátóké volt, akik egy 9-0-s rohammal zárták le a negyedet (25-20).

A második tíz perc rengeteg technikai hibával indult mindkét oldalon, a két és fél perc ponttalanságot a Motax Pápa törte meg Koma révén, de hazai részről egyből érkezett a válasz, Bodócsi triplája és Rostás betörése után Kálmán Lászlónak ismét időt kellett kérnie (30-22). A nagyszünet előtt Pavlovic kosarai után először vezetett tíz ponttal a Hódmezővásárhely, de Parcsami kosarával visszaállt a nyolc pontos különbség a záró dudaszóig (44-36).

A pihenőt követően a bakonyi együttes remekül indította a negyedet, Hódi és Parcsami sikeres hárompontosaival pillanatok alatt egy pontra faragták le hátrányukat (46-45). Ebben a játékrészben a Pápa extra dobóformát mutatott, a 28. percig további öt triplát helyeztek el a hazai gyűrűbe Murai és Horváth Attila révén, ennek köszönhetően Kálmán László tanítványainál volt ismét az előny (58-62). A vásárhelyi mester egyből időt is kért, hogy rendet tegyen a hazai fejekben. A rövid szünet megtörte a vendégek lendületét, és a csereként beálló Acimovic kosaraival a vendéglátók fordulhattak minimális előnnyel a záró etapra (66-64).

Az utolsó negyed elején Varga Zalán és Koma Dániel tartott dobópárbajt, de a csapatok továbbra is fej-fej mellett haladtak, hol az egyik, hol a másik együttesnél volt az előny. A 36. percig döntetlenre álltak a felek, de ekkor érkezett Murai, és zsinórban szerzett hét pontjával már-már eldőlni látszott az összecsapás két perccel a vége előtt (82-87). Azonban a Vásárhely egy időkérést követően rendezni tudtak a sorokat, valamint az is segítségükre volt, hogy a reklamáló pápaiak ellen kétszer is technikai hibát fújtak, Varga Zalán pedig biztos kézzel értékesítette a büntetőket (89-87). Az utolsó percben kétszer is fordíthatott volna a Conoil, azonban két alkalommal is eladták a labdát. Ezt kihasználva négy pontra növelte előnyét a hazai gárda, Horváth utolsó másodperces triplája már csak a szépítésre volt elég (92-91).

Kálmán László: Ma a szerencsésebb csapat nyert, öt ponttal vezettünk a végjátékban, kezünkben volt a győzelem, de sajnos túl sokat hibáztunk. Szomorú vagyok, mert egy nagyon jó csapat otthonában tudtunk volna tartalékosan nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!