Felemás félidők után pont

2021.03.17. 19:50

Hat gólos hátrányból állt fel a Veszprémi KKFT a Cegléd otthonában

Az első félidőben mutatott gyenge játék után a másodikban feltámadt a Veszprémi KKFT és végül pontot mentett a kiesés ellen küzdő Ceglédi KKSE otthonában.

B. Virág Rita

20210218 Veszprém Aréna. Kézilabda NBI Veszprém KKFt (szürke) - SBS-Eger Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Cegléd–Veszprémi KKFT 25-25 (16-10)

Abony, zárt kapus mérkőzés. V.: Medve, Südi. Ceglédi KKSE: Tamási – Pásztor Á., Mazák 1, Spekhardt 1, NÉMETH B. 4, JUHÁSZ 4, SZEPESI 6 (2). Csere: Kránitz (kapus), Kiss R. 1, Zakics 2, Gyene 2, Kállai 3, Vranac 1, Teleki. Edző: Nagy Károly.

Veszprémi KKFT: Ágoston – Tóth P. 2, Kristóf 2, ÉLES 8 (2), VAJDA 4, Fazekas 5, Hári 1. Csere: Miklós (kapus), Somogyi, Szemtán 1, Seregi 2 (2), Bugyáki. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 16, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4.

Nehéz helyzetben indult útnak Abonyba az újonc Veszprémi KKFT, a lehetséges tizenhat játékosból csak tizenhármat tudott benevezni Tombor Csaba. Borbély Ádám kéztörése miatt hiányzott, a többiek pedig Covid-fertőzés miatt nem szerepelhettek.

A bennmaradásért harcoló csapatok csatáján a házigazdák kezdtek jobban, kőkemény, agresszív védekezéssel 6-3-ra megléptek a fiataloktól. Tombor edző időt is kért.

Remek labdaszerzéssel folytatódott a mérkőzés, majd Tóth Péter lódult meg, azonban gyorsan jött a válasz Szepesitől (11. perc: 7-4).

Egyelőre azonban nem tudta ledolgozni hátrányát a VKKFT, pontatlan támadásaiból, vagy Tamási kapus védéseiből pedig meg tudott iramodni a Cegléd (9-5). Sikerült két ceglédi támadást is kivédekezni (9-7), ám a korábban Füreden kézilabdázó Németh Balázs visszaállította a három gólos különbséget, sőt Szepesi találatát követően megint néggyel ment a vendéglátó (22. perc: 12-8). Miklós kapus nagy bravúrja után nem lett öt gól a távolság, ám elől társai továbbra sem érezték a kaput. Nagy Károly kért időt, majd tanítványai megfogadva tanácsait, szép helyzeteket kialakítva 14-8-ra meglógtak. Egyszerűen semmi nem sikerült a bakonyiaknak, a félidő végéhez érve 16-10-re vezetett az ellenfél.

A második játékrész Spekhardt kiállításával és Éles hetesével vette kezdetét, aztán Kristóf vette be a Cegléd üres kapuját (16-12). A túloldalon Zakics vette be a veszprémi kaput, aztán Vajda Huba fordult le ügyesen a védőjéről.

Fazekas találata után háromra olvadt a hazai előny (17-14), amikor a ceglédi mester ismét rövid tanácskozást tartott.

Németh kapott két percet, aztán Vranac ült le mellé, így kettős előnyben támadhatott a VKKFT egy percen át. Nem tudta kihasználni azonban ezt az időszakot a veszprémi gárda. Fazekas szépített, majd percekre leállt a gólgyártás 19-17-nél. A küzdelem dominált, Mazákot is kiküldték a sporik, mert a hazaiak sokszor a durvaság határát súrolták védekezésben. Seregi vágta be a büntetőt, így már csak egyetlen góllal vezetett a Cegléd (46. perc: 19-18).

A hazaiakat megviselte, hogy folyamatosan emberhátrányban játszottak, amit ügyesen használt ki a fiatal Veszprém (50. perc: 21-21).

Vajda kétperces büntetése nem a legjobbkor jött, a fekete mezesek kettővel meg is léptek (23-21), ám Fazekas ezt nem hagyta annyiban. Szepesi hetese is utat talált a kapuba, Tombor mester kért időt.

Szmetán góljával már 24-23 volt az állás, Fazekas pedig kiegyenlített. Három és fél perc maradt, amikor Miklós védett bravúrral. Gólra gól volt a válasz, így érkeztünk el 25-25-ig. A ceglédi időkérést követően, fél perccel a vége előtt a hazaiak hozhatták a labdát, ám Miklós kapus védett, így döntetlennel ért véget a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában