Nagy pofonba szaladt bele az Orosháza

Meg sem állt 42 gólig a Balatonfüredi KSE, a továbbra is remek formában kézilabdázó csapat vasárnap kiütéssel küldte haza a sereghajtót az NB I-ben.

Horváth Gábor

Szöllősi Balázs kiválóan kézilabdázott, tíz találatig jutott

Fotó: Penovác Károly/Napló

BKSE–Orosháza 42-20 (21-10)

Balatonfüred, zárt kapuk mögött. V.: Andorka, Hucker. Balatonfüredi KSE: BŐSZ – Rodriguez 1, VARGA 4, TOPIC 4, Dénes, SZÖLLŐSI B. 10 (3), BÓKA 7. Csere: LAKATOS (kapus), MALINOVIC 5, KEMÉNY 3, Glendza 1, Szmetán M. 3, Brandt 1, Draskovics 3, Határ. Edző: György László. Orosházi FKSE: Özmosul – Pásztor M. 1, Tóth K. 3, Lele, Ushal 3, Sakic 2, LÁSZLAI 4. Csere: Majdán (kapus), Kancel, Bella 1, Szabó M., Kiss A. 3, Arnóczki, Csányi 2, Molnár G. 1, Andrikó. Edző: Ratko Djurkovics.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 1/0.

A Szegeden kívül egyetlen csapat sem találta a fogást eddig idén a balatonfüredieken, pedig a Tisza-partiak mellett kilenc próbálkozó is akadt. A BKSE kiváló formáját az Orosháza is hamar megtapasztalta, a hazaiak szigorú védekezéssel és gyors gólokkal kezdtek. A vendégek szakvezetője, Ratko Djurkovic kétszer is kénytelen volt kikérni idejét rögtön a meccs elején. Az első orosházi gólra több mint 12 percet kellett várni, ekkor 8-1 állt az eredményjelzőn.

A füredi védekezés mögött Bősz is remekelt, a kapus több szép védést is bemutatott. Robogott tovább a BKSE, amely a 16. percben már 10 találattal vezetett, 13-3.

Az Orosházának nemcsak támadásban volt nehéz dolga, hanem a védekezést tekintve is, ugyanis a házigazda mindegyik pozícióból veszélyes volt.

Szöllősi Balázs kiválóan kézilabdázott, tíz találatig jutott Fotó: Penovác Károly/Napló

Igyekezett összekapni magát a vendégcsapat, ez az igyekezet arra volt elég, hogy ne növekedjen tovább a különbség, 22. perc: 15-5.

A félidő hajrájára kissé fellazult a hazai védekezés, de ez nem jelentett különösebb problémát, támadásban továbbra is ötletesen, pontosan kézilabdázott György László együttese. Szöllősi Balázs volt a legeredményesebb, az irányító hatszor találta a kapuba, miközben több gólpasszt is kiosztott.

A játékrész krónikájához tartozik, hogy Kancel Ottó piros lapot kapott, a volt füredi játékos Aleksandar Glendza ellen követett el csúnya szabálytalanságot.

Nem lehetett arra számítani, hogy a szünet után változik a játék képe, és nem is változott. Nem vett vissza nagyon a tempóból a BKSE, 43. perc: 29-14. Szép és ötletes megoldásokat találva, nagy kedvvel kézilabdáztak a hazaiak, akiknél a fiatalok is jól szálltak küzdelembe. Az volt a kérdés, hogy a Füred megdönti-e idei gólrekordját (39 szerzett találat az Eger ellen). Viszonylag hamar eldőlt, hogy a válasz igen, Szmetán Máté az 55. percben 39-18-ra alakította az állást. Végül, tükörsima győzelmet aratva, 42 gólig jutottak a Balaton-partiak.

Sorozatban a harmadik, összességében a kilencedik bajnoki sikerét aratta idén a Füred, amely legközelebb április 3-án Tatabányán lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!