kézilabda NB I/B

2021.03.15. 18:13

Tartalékosan szenvedett vereséget a KK Ajka

Hazai pályán, mindössze kilenc mezőnyjátékossal vereséget szenvedett a KK Ajka a férfi kézilabda NB I/B-ben a Budai Farkasok gárdájától.

B. Virág Rita

KK Ajka-Budai Farkasok 25-32 (11-14)

Ajka, zárt kapus mérkőzés. V.: Bába, Horváth P. KK Ajka: Horváth M., Vikor, Baracskai (kapusok) – Cserna 2, Ilicsin 2, Erőss 1, Bajnóczi 5 (1), John 9, Venczel 3, Forgács 1, Ignácz 1, Bonyhádi 1. Edző: Tréki Tamás.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3.

Az ősszel elmaradt mérkőzést pótolták a hétvégén a csapatok. A hazaiaknál hat játékost egyéb okok miatt (sérülések, betegségek) nem tudott nevezni Tréki Tamás edző, így három kapussal és kilenc mezőnyjátékossal futott neki együttese a találkozónak.

Az ajkaiak nyitott védekezéssel kezdtek, ami meglepte a fővárosiakat, így az első negyedórát követően döntetlent mutatott a tábla (6-6). Ezt követően a vendégek zsinórban négy gólt szereztek, majd az Ajka Baracskai kapus remek védéseinek is köszönhetően két gólra felzárkózott (11-13). A szünet előtt még a Farkasok egyszer betaláltak, így ők mehettek nyugodtabban a pihenőre.

A folytatásban állandósult a fővárosiak 3-4 gólos vezetése, de a fegyelmezetten játszó ajkaiak becsületesen küzdöttek, így a félidő közepéig a lehetőségekhez képest tartották a lépést (19-23). Tréki mester pályára küldte az ifista Cserna Eriket is, aki két góllal jelezte, hogy a felnőttek között is számolni kell vele. Az utolsó tíz percre azonban kidomborodott a jó erőkből álló vendégek fölénye (22-32).

Szerencsére a hazaiakban még volt annyi tartás, hogy kissé kozmetikázzanak az eredményen. A három ifjúsági játékossal felálló KK Ajka becsületesen küzdött ezen az estén, de a rutinos fővárosiak szinte végig vezetve szerezték meg a két bajnoki pontot.

Tudósított: Galler Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!