A legjobb négy között a pápaiak

A kosárlabda NB I/B zöld csoportjának mindent eldöntő harmadik mérkőzésen a pápai együttes egy izgalmas, az utolsó pillanatig kiélezett végjátékban múlta fel a Hódmezővásárhely csapatát.

Rónai Tamás

Forrás: pexels

Vásárhelyi Kosársuli-Motax KC Pápa 74-79 (18-17, 17-20, 18-16, 21-26)

Hódmezővásárhely, zárt kapus mérkőzés. V.: Fodor, Gál, Menyhárt. Vásárhelyi Kosársuli: Pavlovic 8, Bálint 10/6, Rostás 7, Varga Á. 23/12, Bodócsi. Csere: Varga Z. 16/3, Acimovic 10. Edző: Tóth Tamás.

Conoil Motax KC Pápa: Sonyák 10/3, Hódi 9/9, Koma 11, Kiss K. 5/3, Parcsami 1. Csere: Erdei 15/6, Murai 12/3, Horváth A. 11/9, Németh G., Kocsis 5. Edző: Kálmán László.

A hazaiak történetük talán legnehezebb találkozójára készülhettek szombaton este. A Vásárhelyi Kosársuli alapítója, elnöke, korábbi vezetőedzője, dr. Elek András rövid, súlyos betegség után, a mérkőzés napján elhunyt. Az összecsapás előtt mindkét együttes virágokkal, majd gyászszünettel emlékezett meg a hódmezővásárhelyi kosárlabda atyjáról.

A hazaiak kezdtek jobban, és a 3. perc végére 9-3-s előnyre tettek szert. A pápaiak percről percre dolgozták le hátrányukat, majd a 7. percben Sonyák triplájával a vezetést is átvették (10-12). Mindkét csapaton érződött a nagy tét, talán ennek is volt betudható a sok pontatlan dobás és eladott labda. A vásárhelyiek a negyed hajrájában egy 8-0-s szériával fordítottak, de Hódi egy hármassal minimálisra faragta a vendégek hátrányát (18-17).

A második tíz perc elején a hazaiak ismét szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, így Kálmán Lászlónak a 13. percben időt kellett kérnie (25-19). Továbbra is sok pontatlanság jellemezte a csapatokat, ezt a kevés szerzett kosár is jelezte. A 17. percben ismét egy pontra zárkózott a Pápa, azonban jött Varga Ákos, és két hárompontosával meglépett a Vásárhely (33-26). Az utolsó két perc azonban a bakonyiaknak sikerült jobban, Hódi tripláival és Murai kosaraival a szünetre fordítottak (35-37).

A harmadik játékrészben fej fej mellett haladtak a csapatok, 41-41-et követően a kétperces gólcsendet a vendéglátók törték meg, Pavlovic és Acimovic révén kihasználták a pontatlan pápai kísérleteket (47-41). A negyed utolsó két percére 51-44-es hátránnyal érkezett a Motax Pápa, de Kocsis Tamás kosaraival a dudaszó pillanatáig kiegyenlítettek (53-53).

A Vásárhely Bálint hármasával a 32. percben ismét előnybe került, de mint később kiderült, a mérkőzés során utoljára. A vendégeknél egymást követték az extra dobások, Horváth, Erdei, majd Murai is egy hárompontossal jelentkezett, így a 36. percben 61-67 állt az eredményjelzőn. A hazaiak nem adták fel, Varga Ákos kosaraival két perc alatt egyenlítettek (69-69). A Pápának erre ismét volt válasza, Horváth és Erdei triplájával az utolsó percre eldöntötte a találkozó sorsát, így ötpontos győzelemmel a legjobb négy közé jutottak Kálmán László tanítványai (74-79).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!