Hátrányból fordítva győzött a Practical VLS Veszprém

Az utolsó negyedórában, egygólos hátrányból fordítva szerzett újabb fontos három pontot a több sebből vérző Practical VLS Veszprém együttese a Puskás Akadémia második csapata ellen a harmadosztály szerdai találkozóján.

Rónai Tamás

20210414 Veszprém Stadion. Foci NBIII Veszprém VLS (piros) - Tatabánya Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A vasárnap Gárdonyban fölényes sikert arató bakonyi együttesből Kovács és Csorba sem tudta vállalni a játékot a hosszabb ideje maródi Krebsz és Gálfi mellett, ezért a csapat másodedzője, Gunther Zsolt a mai napon a pályán segítette övéit.

Az első veszélyes momentumot a 19. percben jegyezhettük fel, Nagy Richárd ívelte fel a labdát a büntető területen belülre, ami a füvön megcsúszva a megdermedt kapus mellett a bal kapufára pattant, majd az érkező védők menteni tudtak. A 29. percben a semmiből megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia. Gruber kapott labdát a veszprémi térfél közepén, lerázta magáról Somogyit, és 20 méterről ballal a vetődő Deczki érintésével a bal alsó sarokba lőtt (0-1). Öt perccel később Gunther végezhetett el ígéretes szögből szabadrúgást, de a középre tartó életerős lövést Kiss szögletre ütötte. A 40. percben Major kapott remek labdát a tizenhatosnál, majd két védőt is lerázva 11 méterről próbálkozhatott, de Kiss magabiztosan hárított.

A második félidő elején a felcsútiak közel jártak a második gól megszerzéséhez. Egy baloldali beadásra Sipos robbant be a tizenegyespontnál, és senkitől sem zavartatva a kapu mellé fejelt. A VLS minden erejét összegyűjtve próbálta feltörni a Puskás védelmét, de a lelkesen játszó vendégek állták a sarat. A 76. percben Babos ellen szabálytalankodtak a kaputól 18 méterre. A labda mögé Nagy Richárd állt, aki a sorfal mellett a bal alsó sarokba tekerte a Veszprém egyenlítő találatát (1-1). Két perccel később Keresztes csúsztatásával Major lépett ki ziccerben, de a védője szorításában fölé lőtt, óriási helyzet maradt ki. A 86. percben ismét Nagy Richárd végezhetett el egy szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, a lövés a sorfalon megpattanva a bal alsó sarokban kötött ki (2-1). A 92. percben eldöntötte a három pont sorsát a bakonyi együttes. Major szerezte meg a labdát az ügyetlenkedő Kiss kapustól, majd kiszorított szögből az üres kapuba bombázott (3-1). A Practical VLS Veszprém ezzel fontos győzelmet aratott a vasárnapi, Balatonfüred elleni megyei rangadó előtt és továbbra is őrzi a tabella harmadik helyét.

Pető Tamás: Maximális tiszteletem a játékosok felé, akik a fáradtság ellenére is ma mindent megtettek a győzelemért, a szívük vitte őket előre a pályán. A második félidőben mentünk az eredmény után, de a csapat erejét és tartását is mutatja, hogy a fáradtság és a sok hiányzó nélkül a végén sikerült megfordítanunk a mérkőzést.

Practical VLS Veszprém – Puskás Akadémia FC II. 3-1 (0-1)

Veszprém, zárt kapus mérkőzés. V.: Bana G. (Imrő J., Páhoki Zs.)

VLS Veszprém: Deczki – Dobsa, Gulyás (Babos), Somogyi, Gunther, Rédling, Vass, Bakó (Keresztes), Pavlitzky (Schőnig), Nagy R., Major. Edző: Pető Tamás.

Puskás Akadémia: Kiss – Mayer, Papp K., Kocsis B., Nahirnij, Bokros, Sipos (Lőrinc), Vizler (Nagy Z.), Kocsis D., Magasföldi, Gruber. Edző: Nagy Ádám.

Gólszerző: Nagy R. 76. és 86., Major 92., ill. Gruber 29. perc.

Kiállítva: Kocsis D. 94. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!