Még nincs veszve minden – kikapott a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém

Egyetlen negyed gyenge játéka elég volt ahhoz, hogy a MAFC otthonában elveszítse a találkozót a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabdacsapata az NB I/B piros csoportjának rájátszásában.

B. Virág Rita

A Hoya-Pannon Egyetem Veszprém (a labdával Szücs Péter) szerdán vághat vissza a MAFC-nak Fotó: mkosz.hu

Fotó: Fux Marcell

MAFC-Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 95-83 (21-24, 22-19, 26-9, 26-31)

Budapest, zárt kapus mérkőzés. V.: Benczur, Brenyovszki, Gaál. MAFC: Lakits 15/9, Csapai 5, Tóth 16/3, Kovács 11, Komma. Csere: Polgárdy 25/15, Bősze 2, Pfandler 6/6, Misek 7/3, Bordács 8, Németh. Edző: Garai Péter.

Hoya-Pannon EgyetemVeszprém: Szücs 11/3, Madár 30/18, Futó 9, Orgona 17/3, Szabó 14/6. Csere: Sipos, Birkás, Glatz 2. Edző: Baksa Szabolcs.

Az NB I/B piros csoportjában hatodik helyen zárta az alapszakaszt a Veszprém, így a harmadik MAFC-cal folytatta a rájátszásban. A két győzelemig tartó párharcot így idegenben kezdte a Hoya. A mérkőzésen Baksa Szabolcs vezetőedző nem számíthatott Nebojsa Dukicra kisebb sérülés miatt.

Madár büntetőivel szerzett vezetést a Veszprém, ám Lakits egy hármassal reagált. Aztán Csapai pillanati következtek és az ő megmozdulásaival 8-4-re elhúzott a MAFC. Orgona Gergő triplájával folytatódott a csata, aztán Futó zsinórban dobott négy pontot (8-10). Szabó és Szücs kosaraival 10-17-re meglépett a Veszprém. A MAFC részéről Lakits és Polgárdy pontjai jelentették a felzárkózást (17-19). Hullámzott a játék, ám a negyed végén a vendégeknél volt az előny (21-24).

Lakits duplája, majd Madár triplája vezette fel a második negyedet (23-27). Aztán két hármassal újra a MAFC neve mellett szerepelt a nagyobb szám. Átvette az irányítást a MAFC és Polgárdy újabb távoli pontjai után kialakult az eddigi legnagyobb különbség (36-29). A Veszprém védekezése egyre inkább felkeményedett, a MAFC támadásai megakadtak, nem jutottak lélegzethez a hazaiak, csupán büntetőből tudtak elérni kosarat (40-37). A félidő végén Szücs büntetőivel 43-43 állt a kijelzőn.

A folytatásban a MAFC jutott előnyhöz, ám a Veszprém ott lihegett a nyakán (49-48, 52-50). Aztán kihagyott veszprémi helyzetek után a fővárosiak tíz pontos előnyt építettek (28. perc: 62-52). Sőt, olyannyira lestoppoltak a vendégek, hogy a harmadik játékrész utolsó öt percében egyetlen kosarat sem sikerült elérni, így az utolsó felvonásra viszonylag nyugodtan készülhetett a MAFC (69-52).

A Hoya-Pannon Egyetem Veszprém (a labdával Szücs Péter) szerdán vághat vissza a MAFC-nak Fotó: mkosz.hu

A negyedik negyedben Tóth hat ponttal nyitott, így több mint húsz pontra hízott a differencia (75-52). A kínosan hosszúra nyúlt ponttalan időszakot Szücs szakította meg. Később Szabó jegyzett egy triplát, ám még mindig komoly hátrányban volt a Veszprém (77-59). Polgárdy hármasa nem jött jókor, Miseké után pedig úgy tűnt, eldőlt az első ütközet (83-61). Míg a Veszprém csak egypontos büntetőkkel haladt, alig a túloldalon újabb tripla ért célba (35. perc: 86-62).

Próbált kapaszkodni, kozmetikázni az eredményen a Hoya, ám ellenfelét már nem tudta utolérni és a MAFC teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót, ezzel 1-0-ra vezet a párharcban. A második összecsapást április 7-én, Veszprémben rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!