Megőrizte hazai veretlenségét a VLS Veszprém

A hétközben több nehézséggel is küzdő veszprémi labdarúgó együttes büntetőt hárítva, hátrányból felállva mentett pontot a jó erőkből álló Sopron ellen az NB III Nyugati csoportjának 27. fordulójában.

Rónai Tamás

Practical VLS Veszprém – SC Sopron 1-1 (0-0)

Veszprém, zárt kapus mérkőzés. Jv.: Horváth P., (Nagy V., Gyöngyössy P.)

VLS Veszprém: Deczki – Varga Á., Schőnig, Kovács D., Somogyi, Vass Sz., Rédling, Krebsz (Csorba), Nagy R., Gálfi, Major. Edző: Pető Tamás.

Sopron: Rátkai – Baranyai, Kalmár, Jakab G., Harangozó, Jakab D., Purt, Gere (Kocsis), Holzmann, Pető, Kustor. Edző: Weitner Ádám.

Gólszerzők: Somogyi 67., ill. Kustor 62. perc

Kiállítva: Major 86. perc

Pető Tamás, a hazaiak mestere a találkozón nem számíthatott a két belső védő, Gulyás és Dobsa játékára, ezért a hátsó alakzatban a két saját nevelésű játékos, Varga Áron és Schőnig Vince kapott helyet. A vendégek kezdték támadó felfogásban az összecsapást, és a mezőnyfölényük a 8. percben kishíján góllá érett. Egy jobboldali szögletet követően a középre visszafelejt labdát több védő is elvétette, ami Pető elé csorgott, aki 3 méterről a felső lécet találta telibe.

Az első húsz percet követően kiegyenlítettebbé vált a játék, a letámadó soproniak ellen hosszú indításokkal próbálkoztak a hazaiak. A 35. percben Kustor esett el a tizenhatoson belül, de hiába reklamált az egész soproni csapat, a játékvezető sípja néma maradt. Három perccel később azonban jogos tizenegyest kapott a Sopron. Schőnig szabálytalankodott Purttal szemben, a megítélt büntetőhöz Jakab Gábor állt oda, de Deczki érezte az irányt, és bravúrral hárítani tudott.

A második játékrészt a VLS kezdte támadóbb szellemben, a jobbszélen több ígéretes akció is futott, de a masszívan védekező soproniak jól állták a sarat. A 62. percben egy hibát kihasználva megszerezték a vezetést a vendégek. Holzmann távoli lövését Deczki nem tudta megfogni, a labda az üresen álló Kustorhoz pattant, aki higgadtan helyezett a hálóba (0-1). Egy perccel később egyenlíthetett volna a VLS.

Major passzolt Gálfihoz, aki tizenegy méterről ballal kapura lőtt, a labda a bal kapufáról visszapattant, amire Csorba érkezett, a soproniak kapusa elhúzta a veszprémi csatár lábát, azonban a jogos büntető elmaradt. A félidő derekán sikerült az egyenlítés a hazaiaknak. Major visszagurított labdáját Somogyi szelídítette meg, majd 16 méterről szépen tekert a felső sarokba (1-1). A 73. percben Somogyi duplázhatott volna, de lövése centikkel kerülte el a kaput. A hajrában Majort egy ütemtelen belépőt követően a játékvezető jogosan piros lappal büntette.

Az utolsó percekben a Sopron próbálta gólra váltani emberelőnyét, de a Veszprém védelme állta a sarat, és megérdemelten szerezte meg az egy bajnoki pontot.

Pető Tamás: Egész héten 10-12 emberrel tudtunk csak edzésmunkát végezni, ennyi játékossal sajnos nehéz minőségileg felkészülni egy mérkőzésre. Ennek az eredménye, hogy ma, ha nem is jó játékkal, de szereztünk egy pontot. Ha egy kicsit több szerencsénk van, és a játékvezetők más felfogásban vezetik a találkozót, még ezzel a gyenge játékkal is megszerezhettük volna a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!