Nyögvenyelős meccs, de lényeg a győzelem

A második félidőben mutatott jó játékkal sikerült két vállra fektetnie a Veszprémi KKFT-nek a sereghajtót a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

20210421 Veszprém, Veszprém Aréna VKKFT- Orosháza mérkőzés. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos

Veszprémi KKFT-Orosháza 28-22 (12-12)

Veszprém, zárt kapus mérkőzés. V.: Bíró, Kiss. Veszprémi KKFT: BORBÉLY – Szmetán P. 2, Éles 1, Bugyáki, VAJDA 4, FAZEKAS 9, HÁRI 7. Csere: Szeitl 1, Szakály, Somogyi 3, Kristóf 1, Seregi, Tóth A. Edző: Tombor Csaba.

Orosházi FKSE: ÖZBUSUL – Pásztor M. 3 (1), Peskov 1, Bella 2, DÖME 3, Sakic 1, Lászlai 4. Csere: Kancel, Ushal 1, Szabó M., Arnóczki, TÓTH K. 7. Edző: Ratko Djurkovics.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/0, ill. 1/1.

Két gyors góllal kezdett a VKKFT, de Borbély remek védései dacára a 9. perchez érve utolérte a házigazdákat az Orosháza (3-3).

Pontatlanul, idegesen kézilabdázott a Veszprém, így nem csoda, hogy a 12. perchez érve 5-4-re fordított az Orosháza. Szerencsére gyorsan reagáltak a hazaiak, Vajda második találatával (5-5).

Hári remek megoldásai után sikerült visszavenni a vezetést (15. perc: 7-5).

A folytatásban is apró hibák nehezítették a bakonyiak dolgát, le is dolgozta hátrányát a vendégcsapat és 9-9-nél ismét egyenlőt mutatott a kijelző. Borbély mellett Özmusul kapus sem akart lemaradni, ügyes védésekkel bizonytalanította el a kapura törő házigazdákat. Tombor edző 10-10-nél érezte azt, hogy rendet kell raknia a fejekben. Sajnos azonban mit sem változott a játék képe, a VKKFT nem igazán tudott élni a helyzeteivel. Somogyi kapott kétperces kiállítást, amit azonnal góllal büntetett az Orosháza (10-11). Öt perc után talált be Fazekas, aztán újabb három perc múlva ismét ő villant, így döntetlennel fordultak a csapatok.

A hazai oldalon Fazekas, a túloldalon Bella találata nyitotta a második félidőt (14-13). Somogyi kapott kiállítást, a hetest Pásztor Máté értékesítette, majd ismét Fazekas lökete csapódott védhetetlenül a hálóba.

Borbély Ádám jó formát mutatott, védései tartást adtak a csapatnak, és bár többször is a háromgólos előnyért támadhatott a VKKFT, ez egyelőre nem jött össze (38. perc: 16-15).

Nem tudta lerázni magáról a sereghajtót a VKKFT, főleg azért, mert gyengébben védekezett a megszokottnál.

Fazekas mellett Hári is hozzászólt a mérkőzéshez, ám mindig érkezett az újabb és újabb válasz (18-17).

A 42. percben Éles hatalmas gólt szerzett, ám közben Peskov a levegőben meglökte. Hosszú percekig ápolták, mire el tudta hagyni a játékteret, Peskovot pedig piroslappal büntették a játékvezetők.

Sikerült labdát szerezni, Szmetán ki is használta a helyzetét, 20-17-nél időt kértek a vendégek.

Sikerült összekapni a védekezést, és ennek köszönhetően gyors gólokat szerezni (48. perc: 23-18).

A hajrában hét a hat ellen támadott az Orosháza, ám szerencsére ügyesen tartotta a távolságota VKKFT (55. perc: 26-21). A hátralévő percekben már csak a különbség mértéke volt kérdéses. A VKKFT jó második félidei játékával megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!