A dobogóért harcol a Balatonalmádi SE

Hat mérkőzéssel rendezik meg a 26. fordulót hétvégén a labdarúgó megyei első osztályban.

Horváth Gábor

A gyulafirátótiak holnap a Tapolcát látják vendégül

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Várpalotai BSK (11.)–Magyarpolány (9.): Belehúzott a VBSK, amely az előző két fordulóban hat pontot gyűjtött és előrébb is tudott lépni a tabellán. A polányiak nincsenek jó passzban (a tomaji döntetlent követően egy 92. percben kapott góllal maradtak alul Úrkúton), ám még így is a vendégek tűnnek esélyesebbnek.

Fűzfői AK (5.)–Herend PSK (14.): A FAK távol került attól, hogy dobogós helyen végezzen, az utolsó előtti Herend még abban bízhat, hogy esetleg egy pozíciót előrébb tud lépni (illetve abban, hogy a sereghajtó Csetény nem előzi meg). A házigazda a pontok várományosa.

Ajka Kristály (2.)–Sümeg VSE (8.): Komoly esélye már nincs a Kristálynak a bajnoki címre, második helyét azonban meg kell védenie. Ehhez pedig két vállra kellene fektetni a Sümeget, amely sokkal jobban teljesít, mint az elmúlt években. Igaz, inkább hazai pályán számít veszélyes riválisnak.

Péti MTE (7.)–Csetény SE (15.): A hazaiak számítanak az összecsapás esélyeseinek, de hozzá kell tenni, hogy a Pét több mint két hónapja nem tudott bajnokit nyerni. A Csetény sem dúskál a sikerekben, de hajthatja a csapatot, hogy van még esélye elkerülni az utolsó helyről.

A gyulafirátótiak szombaton a Tapolcát látják vendégül Fotó: Pesthy Márton/Napló

Gyulafirátót SE (13.)–TIAC VSE (6.): Két döntetlen után a múlt héten simán kikapott a Rátót az éllovas Tihany otthonában, most viszont ismét reménykedhet a pontszerzésben. Persze a Tapolca egyáltalán nem számít könnyű ellenfélnek, sőt. A TIAC az utóbbi időszak hétközi meccsein alulmaradt, hétvégenként viszont jól teljesített.

Balatonalmádi (4.)–Badacsonytomaj (12.): Továbbra is lendületben van az Almádi, amely harcban áll a dobogóért. A Tomaj legyőzése papíron nem lehet akadály, meglepetés lenne, ha a vendégek szorossá tennék a mérkőzést.

A Devecser SE–Tihanyi FC bajnokit május 17-én rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!