Bajnok a Conoil Motax KC Pápa!

Fantasztikus teljesítménnyel, 92-86-ra nyert az Óbudai Kaszások ellen a Conoil Motax KC Pápa a férfi kosárlabda NB I/B zöld csoport döntőjének második mérkőzésén, így Kálmán László tanítványai bajnoki címet szereztek.

B. Virág Rita

Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Pápa-Kaszások 92-86 (28-29, 21-14, 26-21, 17-22)

Pápa. Conoil Motax KC Pápa: Sonyák 12/3, Hódi 10/6, Murai 15/9, Koma 18/3, Erdei 13/6. Csere: Kasza 5/3, Horváth A. 19/12, Kocsis, Németh G., Kiss K. Edző: Kálmán László.

Óbudai Kaszások: Bencsik 20/12, Puszta 16/9, Rosemond 9, Kovács B. 7, Varga D. 16. Csere: Vas-Teplán 5/3, Bea 2, Horváth M. 11/3. Edző: Said Armaghani.

A zöld csoport fináléja az egyik fél két győzelméig tart, a Pápa nagy bravúrral nyerni tudott a Kaszások otthonában idegenben, így egy esetleges sikerrel aranyérmet ünnepelhetett.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Vendégkosárral indult a derbi, majd Koma triplájával gyorsan átvette a vezetést a Conoil. A közeli dobások rendre kimaradtak, mindkét fél távoli triplákkal ment előre (12-10). Aztán Kovács B.-t a hármas vonalon túlról faultolták, s a három büntetőjével 15-16-ra fordítottak a fővárosiak. Aztán a korábban Veszprémben és Pápán is megfordult Puszta hármasát jegyezhettük fel (15-19), amelyre Horváth Attila is egy trojkával válaszolt (7. perc: 18-19). Horváth folytatta jó sorozatát, de a negyed végére minimális előnyt a Kaszások csapata harcolt ki.

A második etapban is fej fej mellett haladtak a küzdő felek (33-33), majd Puszta, aztán Erdei hintett egy-egy hármast. A 16. percben Kovács és Sonyák remek megmozdulásai után sikerült a Motaxnak 43-39-re ellépnie, sőt Koma duplája után 46-41 állt a kijelzőn. A játékrész végére alakult ki az eddigi legnagyobb különbség, Horváth hármasa után 49-43-ra alakult az állás.

Ott folytatta a Pápa a harmadik negyedben, ahol korábban abbahagyta, Murai pontos távoli löketével tovább nőtt a differencia (52-43). Próbált kapaszkodni az óbudai alakulat, ám Hódi is jókor hintett egy triplát (57-45). Kisebb hullámvölgybe kerültek a vendégek, amit igyekezett kihasználni a Conoil (63-50). Ez persze nem jelentette azt, hogy hátradőlhetnek a hazaiak, továbbra is jól koncentrálva, szép akciókkal gyűjtögették pontjaikat. A negyed végén 75-63-as eredményt jegyezhettünk fel.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az Óbudai Kaszások mindent egy lapra feltéve rohamozott az utolsó játékrészben, Bencsik egy triplával nyitott, Murai büntetői után Horváth M. faragott a hátrányon. Egyre idegesebbé váltak a csapatok, mindkét oldalon sok helyzet, lehetőség kimaradt. A vendégek higgadtak le előbb, és Vas-Teplán hármasa után ismét belátható távolságon belül voltak (35. perc: 78-72). Erdei villant, pontos közeli és egy szerzett labda került a statisztikájába, aztán Varga volt eredményes közelről.

Minden labdáért nagy volt a küzdelem, ám higgadtan kosaraztak a pápaiak, mindig akadt valaki, aki lendített egyet a csapat szekerén és Koma pontjai, majd Erdei trojkája után ismét megnyugtató lett a különbség (38. perc: 88-76). Ezt követően Horváth A. egy büntetőt értékesített, aztán megállt a tudomány. A Kaszások elkeseredett hajrát nyitottak, feljöttek 89-84-re. Sonyák nem rontott a büntetővonalról, már csak fél perc volt hátra, a túloldalon Varga gyötört egy labdát a kosárba. A meccset végül Erdei büntetője zárta le, ami nemcsak a győzelmet, hanem a bajnoki aranyat jelentette a Conoil Motax KC Pápának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!