Háromgólos hátrányban a Telekom Veszprém!

Az utolsó negyedórában nyújtott remek játékával a MOL-Pick Szeged háromgólos előnyt szerzett a férfi kézilabda bajnoki finálé első csatáján a Telekom Veszprém ellen. Szombaton rettentő nehéz lesz a visszavágó.

B. Virág Rita

Szeged, 2021. június 2. A szegedi Dean Bombac a férfi kézilabda NB I döntõjének elsõ, MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkõzésén a Szegedi Sportcsarnokban 2021. június 2-án. MTI/Ujvári Sándor

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

MOL-Pick Szeged-Telekom Veszprém 31-28 (14-14)

Szeged, 3000 néző. V.: Horváth P., Marton B. MOL-Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 4 (4), KASPAREK 4, BOMBAC 4, BÁNHIDI 4, BODÓ 5, Källman 4. Csere: Mikler (kapus), Gaber, Mackovsek 1, Canellas 2, Sostaric, Bajusz, Stranovsky, Zsitnyikov 3. Edző: Juan Carlos Pastor.

Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 3, JAHIJA 6, Blagotinsek, Ligetvári, NILSSON 7, Manaszkov 4. Csere: Cupara (kapus), Lékai, Nenadics 7 (2), Moraes, Tönnesen 1, Mahé. Edző: David Davis.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 6/4.

A férfi kézilabda bajnokság döntőjének odavágóját, Szegeden – némi meglepetésre – két veszprémi játékvezető, a nemzetközi minősítéssel rendelkező és sok nagy csatát megélt Horváth Péter, Marton Balázs duó vezette.

A visszavágót pedig szegedi sípmesterek dirigálják majd, Bíró Ádám és Kiss Olivért jelölték ki.

Ahogy azt a zuhanyhíradóból már tudni lehetett, a keretből kitett montenegrói Vuko Borozan nem szerepelt a veszprémieknél, Danyiil Siskarev, Manuel Strlek, Manuel Strlek és a régóta maródi Rasmus Lauge maradt ki a keretből.

A mérkőzés előtt köszöntötték a visszavonuló Ilyés Ferencet, aki mindkét csapatban szerepelt korábban.

Gyors veszprémi góllal indult a derbi, aztán Kasparek bombázott Corrales kapujába. Alilovic védett, majd Manaszkov ült le két percre. Az emberelőnyt Kasparek és Bánhidi használta ki (6. perc: 3-1).

A Telekom Jahija és Nilsson találataival egyenlített (9. perc: 3-3). Nenadics harcolt ki hetest, de Marguc próbálkozását Alilovic kivédte. Felpörögtek az események, gólra gól volt a válasz és az első negyedóra végén 5-6-ra állt a meccs.

A szegedi Matej Gaber (j) és Lékai Máté
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Bánhidi az egyik kettes védőnél, Jahijánál próbált helyzeteket kialakítani, előbb fölé vágta, aztán Corrales védte a löketét. A másik oldalon Alilovic is bravúrt, bravúrra halmozott, rajta nem múlt semmi. Nilsson azonban ismét túljárt az eszén, először vezetett két góllal a Veszprém (17. perc: 5-7).

A Szegednek nem kellett egy perc sem az egyenlítéshez, Bodó bombájával és Kallman lerohanásával 7-7-re alakult az állás. Nilsson egyelőre tarthatatlan volt, a 19. percben már a negyedik gólját szerezte. Bodó válasza nem sokat késett. Alilovic rajta volt Nenadics lövésén, ám a labda végül a hálóban kötött ki (20. perc: 8-9).

Moraes nem sok időt töltött a pályán, mert azonnali piroslapot kapott, a Gaber ellen elkövetett szabálytalanságért. A megítélt hetest Radivojevic értékesítette (9-9).

A Szeged áttért a hét a hat elleni játékra,Bombac használta ki a fölényt (23. perc: 11-10). Nenadics egalizált, majd újra Bodó nevét jegyezhettük fel. Radivojevics hetesével vette vissza a vezetést a Szeged, aztán Alilovic védett hatalmasat. Nenadics hetesével 13-13-ra alakult az állás. A félidő 14-14-es döntetlennel zárult.

Hatalmas csatával folytatódott a második játékrész. A gárdák 19-19-ig fej, fej mellett haladtak, aztán Mikler két védése után átvette a vezetést a MOL-Pick (38. perc: 20-19). Kisebb hullámvölgybe került a Telekom és Zsitnyikov átlövése után, 21-19-nél David Davis időt kért.

Rodrigo Corrales Rodal, a veszprémi csapat kapusa
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Nenadics góljával tértek vissza a bakonyiak, aztán eladott hazai labda után Manaszkov egyenlített.

Ezt követően azonban állandósult a szegedi vezetés, a hazaiak rendre egy-két góllal ellenfelük előtt mentek. Remekül szállt be a csatába Zsitnyikov, aki többször hozta kellemetlen helyzetbe Corralest (24-22, 26-24). A vendégek oldalán Nilsson próbálta meccsben tartani a csapatát.

Cupara védett jókor, 26-25-nél, Nilsson egyenlített, akit sajnos le kellett cserélni, húzta a lábát. Maqueda érkezett a helyére az 50. percben,

Bánhidi szerezte vissza a vezetést. Radivojevics pedig hetest rontott. Manaszkov könnyedén egyenlített (52. perc: 27-27). Marguc tarolta le Bombacot, amiért kiállították, Canellas talált be a túloldalon. Bodó próbálkozása védhetetlenül csapódott Cupara hálójába (54. perc: 29-27).

Túl sok hiba csúszott a veszprémiek játékába, Bombac átlövésével pedig kialakult az eddigi legnagyobb különbség (30-27). Canellas szerzett roppant fontos gólt, amivel négyre nőtt a differencia. Davis edző időt kért, azonban a Szeged rendkívül masszív falat húzott a veszprémiek elé. Mackovseket küldték ki az 59. percben két percre, de Nenadics eladta a labdát. Kellemetlen perceket élhettek át a veszprémi szurkolók, amikor a hazai drukkerek rákezdtek az „Indul a busz” rigmusra.

Marguc a hajrában fontos gólt szerzett, és ezzel 31-28-ra nyert a MOL-Pick Szeged.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!