Országos bajnok Rasovszky Kristóf

A felnőtt, a junior és ifjúsági korosztályban is a Balaton Úszó Klub (BÚK) képviselői nyerték meg az úszók országos nyílt vízi bajnokságát.

B. Virág Rita

A női bajnok Olasz Anna és Rasovszky Kristóf

Forrás: MÚSZ

A nyílt vízi úszóknak 2017 után rendeztek ismét önálló országos bajnokságot, ahonnan a veszprémi BÚK sem hiányozhatott. A szegedi Maty-éren zajlott a viadal, ahol természetesen jelen volt a korábbi világ- és Európa-bajnok kiválóság, Rasovszky Kristóf is. A felnőtt férfi 10 kilométeren rajta kívül klubtársa, Kalmár Ákos képviselte a veszprémi színeket.

Remek párviadalt hozott kettejük csatározása: Rasovszky Kristóf már az első körben meglódult, hogy leszakítsa ellenfeleit, s végül terve be is jött, mert csak Kalmár Ákos tudta vele tartani a lépést. A másik veszprémi aztán rövid ideig meg is előzte az olimpiai éremre is esélyes vetélytársát. Ekkor Rasovszky begyújtotta a rakétákat, és hosszú hajrát nyitva végül megelőzte Kalmárt, megszerezve így az aranyérmet.

- Minden úgy ment, ahogy elterveztem – nyilatkozta a MÚSZ-nak Rasovszky Kristóf a viadal után. – Az elején meg akartam pörgetni egy kicsit, hogy csak az maradjon az élbolyban, akinek ma komoly tervei vannak. A hajrában aztán komoly csatát vívtunk Ákossal. Egy kis időre elém tudott jönni, de aztán az utolsó fordulóban a hajrában sikerült visszaelőzni. Elégedett vagyok az úszással, most jöhetnek az újabb gyakorlások a Hévízi-tóban, hetente egyszer nyomok nagyjából hét-nyolc kilométert a harmincfokos vízben, így készülök Tokióra. Remek hír, hogy elég jól bírom, még hajrázni is tudok – fogalmazott a sportoló.

A női bajnok Olasz Anna és Rasovszky Kristóf Fotó: MÚSZ

A junior kategóriában Betlehem Dávid szerezte meg az aranyérmet, míg az ifjúságiaknál 7,5 kilométeren Pintér Ádám nyerte megavetélkedést. Így a Balaton Úszó Klub a három férfiszámban is bezsebelte a bajnoknak járó elismerést, amire korábban még nem volt példa.

További értékes helyezéseket ért el Kersák Kristóf, aki az ifiknél negyedik lett, Barabás Imre ugyanitt ötödikként végzett.

A serdülő lányoknál pedig Bartalus Mirtill öt kilométeren végzett a hatodik helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!