Úrkút SK kontra Tihanyi FC: a bajnok megnyeri a kupadöntőt is?

Az idény utolsó tétmeccsét rendezik ma Balatonalmádi vadonatúj sportközpontjában, ahol a Tihanyi FC és az Úrkút SK csap össze egymással. A tét a megyei futballkupa.

Horváth Gábor

A tihanyiak megnyerték a megye I.-es bajnokságot, ma a kupát is a magasba emelnék

Fotó: Penovác Károly/Napló

Pikáns, érdekesnek ígérkező összecsapással zárul a szezon. A labdarúgó Veszprém megyei kupa döntőjében a friss megye I.-es bajnok tihanyiak azzal az Úrkúttal csapnak össze, amely korábban hosszú ideig uralta az első osztály mezőnyét, idén azonban a dobogóra sem fért fel, a negyedik helyen végzett.

A két együttes bajnoki meccsen kevesebb mint egy hónapja találkozott egymással, a Tihanyi FC otthon 4-1-es sikert aratott. A félszigetiek ősszel Úrkúton is nyerni tudtak, az a találkozó 1-0-s vendéggyőzelmet hozott.

– Természetesen a kupát is szeretnénk megnyerni, de nyilván az úrkútiak is azzal a céllal lépnek pályára, hogy győzzenek. Egy ilyen döntőben bármi megtörténhet – nyilatkozta a Naplónak Lukács István, a Tihanyi FC szakvezetője, aki megjegyezte: a riválisok jól ismerik egymást, meglepetés egyik oldalon sem várható, legalábbis olyasmi, amivel össze lehet zavarni a másikat. – Mi arra koncentrálunk, hogy játsszuk a saját játékunkat, meglátjuk, mire lesz elég – tette hozzá az edző.

– Egy kupafináléban bármilyen eredmény előfordulhat – csatlakozott a tihanyi mesterhez Vágfalvi Norbert, az Úrkút SK elnöke. – Örülünk, hogy bejutottunk a döntőbe, ahol a Tihany a favorit. Riválisunk kondíció terén előrébb tart, mint mi és a kispadja is hosszabb. Ezzel együtt természetesen mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a tihanyiak dolgát – fogalmazott az elnök.

Az Úrkút SK–Tihanyi FC kupa összecsapás ma 17.30-kor kezdődik Balatonalmádiban.

A tihanyiak megnyerték a megye I-es bajnokságot, ma a kupát is a magasba emelnék Fotó: Penovác Károly/Napló

A tihanyiak épp a Balaton­almádi SE-t győzték le az elődöntőben, büntetőkkel búcsúztatva az ellenfelet. Előtte a megye III-as Zalaerdőd ellen nyert a félszigeti csapat, amely még korábban, a Badacsonytomajjal szemben játék nélkül jutott tovább.

Az úrkútiak a megye I-es Tapolca és Csetény kiejtését követően, az elődöntőben a megye II-es Szentantalfát múlták felül.

A kupadöntőhöz kapcsolódva a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatósága díjkiosztó ünnepséget tart. A meccs előtt, 17 órai kezdettel a megye III-as csoportok, valamint a női bajnokság dobogósai kapják meg érmeiket. A szünetben pedig a megye I és megye II legjobbjait díjazzák a 2020/2021-es szezonban nyújtott teljesítményért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!