VFC USE: veretlenül lett bajnok

Óriási bravúrt végrehajtva veretlenül lett bajnok a Veszprémi Foci Centrum USE U16-os nagypályás női csapata.

B. Virág Rita

Donát Máté (balra) vezetőedző szerint a sikerük egyik titka az volt, hogy remek közösség alakult ki Fotó: VFC USE

A leány U16-os nagypályás bajnokság nyugati csoportjában a VFC USE nagy fölénnyel szerezte meg az aranyérmet. Donát Máté tanítványai a húsz forduló alatt tizennyolcszor győztesen hagyták el a pályát, és kétszer ikszeltek, ami 56 pontot jelentett számukra. A társaság erejét jól jellemzi, hogy a mögötte második helyen végző Airnergy FC tizennégy ponttal kevesebbet, 42-t gyűjtött, míg a harmadik Pápai ELC 38-at.

A VFC USE abban is a mezőny fölé nőtt, hogy toronymagasan a legtöbb gólt szerezte, összesen 94-szer kapituláltak a riválisok, és mindössze tizennégyet kaptak, ami szintén a legjobb mutató.

– Az idény elején egyáltalán nem úgy kalkuláltunk, hogy ez a csapat elérheti a dobogót, ugyanis ez volt a leglyukasabb korosztályunk – kezdte értékelését Donát Máté. – Fiatalokkal töltöttük fel a keretet, ami azt jelentette, hogy az együttesben rendszeresen lehetőséghez jutott három-négy U14-es lány is. Így megfelelő létszámmal tudtunk elutazni a bajnoki meccsekre, és nem kellett aggódni a cserék miatt sem.

A VFC USE bakfisai aztán alaposan kitettek magukért, hiszen már az ősszel jelezték, számolni kell velük. Már fél­időben is a tabella élén álltak, és az aranyos pozíciót tavasszal sem adták ki a kezükből. – A pesti csapatok mellett a második helyezett Airnergy és a Pápa ellen vívtuk a legnagyobb csatáinkat. A későbbi ezüstérmest az ősszel hatalmas csatában 3-2-re legyőztük saját pályáján, itthon pedig 1-0-s sikernek örülhettünk. A PELC gárdája volt az egyetlen, amely ellen „csupán” döntetlenre futotta, ősszel 0-0-t, tavasszal 2-2-t játszottunk vele – tudtuk meg.

Donát Máté (balra) vezetőedző szerint a sikerük egyik titka az volt, hogy remek közösség alakult ki
Fotó: VFC USE

A veszprémiek egyik gólfelelőse Szelényi Nikolett volt, aki a húsz találkozón harminc találatot jegyzett. Ezzel pedig az összesített góllövőlistán is igen előkelő helyen zárt, hiszen második lett a pápai Szabó Fruzsina mögött, aki 41 alkalommal mattolta az ellenfelek kapuját. A másik húzóember Horváth Mercédesz volt, aki csapatkapitányként minden összecsapáson példamutató hozzáállással és küzdeni tudással vette ki részét az eredményekből.

– A sikerünk egyik titka az volt, hogy remek közösség alakult ki, a lányok szeretik egymást, nincs ármánykodás. Egységesek voltunk mindvégig. Szeretném kiemelni, hogy a csajok végig profiként gondolkoztak és dolgoztak, a hozzáállásuk nagyszerű volt. Örülök, hogy a fiatalabbak is lelkesen edzettek, nagyon jól be tudtak illeszkedni. Szerencsére elkerültek minket a hullámvölgyek, és a győzelmek összekovácsolták a csapatot – magyarázta a tréner.

Donát Máté kifejtette még, a következő szezonban az U16-os gárda gerince feljebb lép az U19-esek közé. Ez azért is jó, mert az idősebbek között nem lesznek létszámgondjaik, bár azt még nem tudni, hogy átszervezik-e a bajnokságokat az új minősítési rendszer kialakításával, és ha igen, akkor hogyan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!