A második félidőre feljavult az Ajka, kiegyenlítődött a játék a pályán

Döntetlenre végzett a két másodosztályú labdarúgócsapat egymással a zárt kapus felkészülési mérkőzésen.

B. Virág Rita

Az ajkaiak hosszú nyári felkészülésbe vágtak bele

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az FC Ajka keretében új játékost köszönthettünk, a 2002-es születésű Vizler László a Puskás Akadémiától érkezett próbajátékra. A fiatalember ráadásul góllal mutatkozott be. De ne szaladjunk ennyire előre!

Tikkasztó hőségben rendezték meg a találkozót, ahol a hazaiaknál két játékos (Deveceri és Debreceni) is hiányzott sérülés miatt.

Az Ajka kezdett jobban: a 6. percben jobboldali szabadrúgást követően Tóth Gergely fejelt kapura, próbálkozását Tedinisinec hárította. Három perc múlva Délczeg került helyzetbe, de 17 méteres erős lövése egy ajkai védőt érintve hagyta el a bal kapufa mellett a játékteret. A Haladás fokozatosan átvette az irányítást, ezt egy újabb ziccer jelezte. A 14. percben Tóth Milán tört be a tizenhatoson belülre, éles szögből, hét méterről leadott lövését Horváth D. tolta szögletre. A Haladás saját kapuja elé szögezte az ajkaiakat, de a vendégek védelme jól állta a sarat.

A 36. percben végül góllá érett a Vas megyeiek fölénye: Tóth Milán futott el a jobb szélen, középre gurított labdáját Délczeg négy méterről vágra a bal alsó sarokba, 1-0.

A második félidőben bátrabban futballozott az Ajka, aminek meg is lett az eredménye: a 67. percben a hazai tizenhatoson ide-oda pattogott a labda, végül Vizler hét méterről a jobb sarokba fejelt, 1-1.

A folytatás kiegyenlített játékot hozott, az ifjú Dragóner előtt még adódott két helyzet, ám Horváth mindkétszer a helyén volt.

Az FC Ajka legközelebb július 17-én, a Gyirmót otthonában szerepel.

Haladás–FC Ajka 1-1 (1-0)

Szombathely, zárt kapus. V.: Szilasi. Szombathelyi Haladás: Tedinisinec (Verpecz, 60.)- Kállai (Tóth D., 60.), Mocsi (Dezamits, 83.), Németh Milán (Romic, 60.), Bosnjak (Tarján, 60.) – Csilus (Tóth Máté, 60.), Szekér (Holdampf, 60.), Kiss B. (Rácz, 60.), Doktorics (Hegedűs, 60.)- Délczeg (Szíjártó, 46., Horváth R., 66.), Tóth Milán (Dragóner, 60.). Edző: Németh Szabolcs.

FC Ajka: Horváth D. – Szücs, Heffler, Tar, Présinger (Görgényi 46.) – Tóth G., Lehoczky, Tajthy (Rózsás 75.), – Csizmadia (Vizler 65.), Gaál (Berzsenyi 65.), Szarka. Edző: Kis Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!