Az utolsó ajkai gyakorlómeccs következik

Utolsó felkészülési mérkőzését játssza vasárnap az FC Ajka, amely jövő héten idegenben kezdi a labdarúgó NB II. 2021/2022-es szezonját.

Horváth Gábor

Kis Károly alakulata öt felkészülési találkozót játszott nyáron, mérlege: egy siker, két döntetlen, két vereség

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ajkaiak vasárnap 17 órai kezdettel a szintén másod­osztályú Szentlőrinc csapatát fogadják. Kis Károly együttese eddig öt felkészülési találkozót játszott ezen a nyáron: kezdésként kikapott az NB I.-es Honvéd vendégeként (0-1), gól nélküli döntetlent játszott otthon az NB II.-es Doroggal, 3-0-ra legyőzte az NB III.-as Balatonfüredi FC-t, 1-1-es döntetlent ért el Szombathelyen, az NB II.-es Haladás ellen és vereséget szenvedett az NB I.-be frissen feljutott ­Gyirmót FC Győr pályáján (1-2).

Az FC Ajka játékoskerete alaposan átalakult a bajnoki szünetben. Az előző idényben a tabella ötödik helyén végzett együttesből több meghatározó ember is távozott. A kezdők közül a házi gólkirály Nagy Krisztián az NB I.-es Kisvárdához került, a kölcsönben futballozó Kovács Nikolaszt, Soltész Dominikot, Szekér Ádámot és Rétyi Róbertet visszahívta klubja. Összesen eddig tízen távoztak és heten érkeztek, négy fiatal pedig profi szerződést kapott. Az érkezési oldal: Vizler László (Puskás Akadémia, kölcsönbe), Gaál Bálint (Siófok), Lehoczky Roland (MTK, kölcsönbe), Orosz Márk (Soroksár), Szabados István (DVSC), Szarka Ákos (Kaposvári Rákóczi), Tajthy Tamás (Siófok). Profi szerződést kapott a saját utánpótlásból: Berzsenyi Kevin, Bognár Dániel, Rózsás Dominik, Szabó Benjámin.

Kis Károly alakulata öt felkészülési találkozót játszott nyáron, mérlege: egy siker, két döntetlen, két vereség Fotó: Penovác Károly/Napló

A klubbal kapcsolatos hír, hogy jövő csütörtökön (18.30) megtartják a hagyományos szurkolói ankétot.

Az új idény első mérkőzését augusztus 1-jén vívja az FC Ajka, amely a Vasas vendége lesz a nyitányon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!