Dicséretesen szerepeltek a veszprémi fiatalok

Három korosztály számára tartottak összetett atlétikai magyar bajnokságot, ahol a Sportolj Velünk SE (SVSE) fiataljai is jól szerepeltek.

B. Virág Rita

Nagy Patrik és tanítványai, Felber Kata Zselyke, Besenyődi Petra és Kerékgyártó Dóra Fotó: Sportolj Velünk SE/Nagy Patrik

Győrben rendezték meg az U18, U16, U14 összetett atlétikai magyar bajnokságot. Az SVSE sportolói közül egy újonc fiú és három serdülő lány nevezett az erőpróbára.

A serdülő lányok ötpróbában küzdhettek meg a pontokért. Szombaton 80 méter gátfutásban, távolugrásban és gerelyhajításban mutatkoztak be, másnap magasugrás és 800 méteres síkfutás következett. A veszprémi lányok már az első nap toronymagasan vezették a csapatversenyt, így nagy lendülettel vetették bele magukat a második nap kihívásaiba.

Nagy Patrik és tanítványai, Felber Kata Zselyke, Besenyődi Petra és Kerékgyártó Dóra
Fotó: Sportolj Velünk SE/Nagy Patrik

Összesítésben Felber Kata Zselyke az előkelő negyedik helyen végzett 3051 ponttal, mögötte Besenyődi Petra 2950 ponttal, míg Kerékgyártó Dóra a 6. helyezést érte el 2912 ponttal. Mindhárman aranyjelvényt szereztek az ötpróba versenyszámában. Ezek után nem meglepő, hogy a dobogó legfelső fokára állhattak közösen, hiszen a csapatversenyben nem találtak legyőzőre.

Kiss András Gellért az újonc korosztályban, négypróbában szállt harcba a pontokért, helyezésért. András a két futószámban egyéni csúcsot ért el. A rövidebb távot, a 80 métert 10,48 másodperc alatt teljesítette, míg a háromnegyed körön, 300 méteren 41,24-gyel ért célba. A 38 fős mezőnyben végül összesítésben a nyolcadik helyezést érte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!