Veszprém Open: egyéniben, illetve párosban

Veszprém Open néven rendezett nyílt teniszversenyt a közelmúltban a Tenisziskola Veszprém Sportegyesület (TVSE). A Jutasi úti Sportcentrum salakos pályáin egyéniben és párosban közel félszázan ragadtak ütőt a kezükbe.

Horváth Gábor

Vegyes páros kategóriában is lehetett indulni a megmérettetésen

Forrás: A szervezők

A koronavírus-járvány okozta korlátozásokat természetesen a megyeszékhely teniszezői is megszenvedték, ezért már mindenki nagyon várta, hogy a Tenisziskola Veszprém Sportegyesület (TVSE) tető alá hozza a Veszprém Opent, amelyet a Jutasi úti Sportcentrum salakos pályáin bonyolítottak le.

A megmérettetésen összesen 17 páros mérte össze tudását három kategóriában, azaz 34-en vettek részt az eseményen. A férfi amatőr és társasági kategóriák mellett vegyes páros versenyszámot is meghirdettek a szervezők, akik tájékoztatása szerint az egyszettes lebonyolításnak és a sok pályának köszönhetően mindenki legalább három mérkőzést tudott játszani a verseny alatt.

Ami az eredményeket illeti, a férfi amatőr páros kategóriát Horváth István és Vörös László nyerte, a társasági párost az Ortvein Zoltán–Váradi Imre kettős, míg a vegyes párosoknál Sallai Anikó és Vanyó Miklós bizonyult a legjobbnak.

Vegyes páros kategóriában is lehetett indulni a megmérettetésen
Fotó: A szervezők

Korábban rendezték meg a Veszprém Open egyéni számait, amelyekre 15 teniszező nevezett. A lebonyolítási formának köszönhetően mindenki több mérkőzést játszhatott. Az I. kategória versenyét Doma Patrik, míg a második kategóriáét Rácz Barna nyerte meg. A TVSE 2017-ben alakult azzal a céllal, hogy egy kellemes teniszkörnyezetet nyújtson minden korosztály és játéktudási szintű érdeklődő számára. Azóta rendszeresen rendezi versenyeit. Az egyesület azt reméli, hogy most már visszatérhet a veszprémi teniszélet a megszokott mederbe, és nem kell sokat várni az újabb versenyre sem.

Lázár Ottó, a TVSE elnökségi tagja a verseny után elmondta: láthatóan mindenki örült annak, hogy végre maszk- és távolságtartás nélkül lehettek újra együtt a teniszező közösség tagjai.

Eredmények, egyéni, I. kategória: 1. Doma Patrik, 2. Szabó Bence, 3. Bogdán Benedek és Gyuk Péter. II. kategória: 1. Rácz Barna, 2. Nagy Zsolt, 3. Magyar Zoltán és Vándor András.

Férfi amatőr páros: 1. Horváth István–Vörös László, 2. Katona Ádám–Katona Imre, 3. Gyuk Péter–Kurucz Bence és 3. Makay Károly–Szabó István. Férfi társasági páros: 1. Ortvein Zoltán–Váradi Imre, 2. Jelencsics Bálint–Virág Vendel, 3. Boros Attila–Lakatos Ferenc és 3. Bódy Kornél–Orbán Csaba.

Vegyes páros: 1. Sallai Anikó–Vanyó Miklós, 2. Tóth Krisztina–Horváth István, 3. Bagi Ágnes–Rácz Zoltán és Tóth Brigitta–Rácz Barna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!