Fiatal, veszprémi úszók nagyszerű sikerei

Dunaújvárosban rendezték meg a mögöttünk hagyott hétvégén a delfin korú úszók (8-10 évesek) régiós bajnokságát, melyen a Balaton Úszó Klub (BÚK) Veszprém nyolc érmet is szerzett.

B. Virág Rita

Vattai András és ifjú tanítványai Fotó: BÚK

A veszprémi egyesület négy főt nevezett az eseményre, akik mind kitettek magukért, kiválóan teljesítettek. A klub legifjabb sportolói a számtalan egyéni csúcs mellett egy arany-, négy ezüst- és három bronzérmet gyűjtöttek, ráadásul nyolc oklevél került a tarsolyukba.

Straszewski Péter, aki mindössze kilencéves, aranyérmet nyert 100 háton, míg 100 mellen, 100 gyorson és 50 háton a dobogó második fokát foglalhatta el, 50 mellen pedig bronz­érmet vehetett át nagyszerű teljesítményéért.

Bogdán Léna nyolcévesen 50 háton mutatta meg, hogy mire képes, és végzett a második helyen.

Horváth Miklós, aki tízesztendős, 50 háton és 50 mellen is bronzérmet érdemelt ki remek teljesítményével, míg 100 mellen és 100 háton korosztályában a negyedik helyen zárt, így oklevelet vehetett át ezeken a távokon.

Az ötödik helyen csapott célba Straszewski Péter 50 gyorson, Bogdán Léna 50 mellen.

Pálmai András, aki szintén 2011-es születésű, 50 háton és 50 mellen végzett az előkelő ötödik helyen.

Az 50 gyorson Horváth Miklós és Bogdán Léna egyaránt a hatodik helyen fejezte be a viadalt.

Vattai András és ifjú tanítványai
Fotó: BÚK

A tehetséges ifjú úszókat Vattai András edző készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!