A Balatonfüred és a Csurgó EHL-meccseivel elindul a nemzetközi kézilabdaszezon

A Bajnokok Ligája rajtjáig még várnunk kell pár hetet, de az EHL-ben már megkezdik szereplésüket a magyar csapatok.

sport1

Forrás: facebook / Balatonfüredi KSE

Fotó: Szente Benjamin

Egészen pontosan a Balatonfüred és a Csurgó méreti meg magát az első selejtezőkörben. A Veszprém pedig egy Kiel elleni rangadóval hangol a BL-szezonra, számolt be róla Sport1.

Szombaton koradélután a Csurgó – Dobrogea Sud Constanta EHL-selejtezővel kezdődik el a nemzetközi tétmeccsek sorozata a 2021-22-es szezonban a Sport TV-n. A magyar bajnokságban ötödik helyen végző csurgóiak számára nem lesz ismeretlen a román ellenfél, hiszen két éve, még az EHF-kupában összecsaptak a felek. Akkor mindkét találkozón kétgólos vendégsiker született, de idegenben lőtt gólokkal a Csurgó jutott tovább.

A Balatonfüred vasárnap játssza el első mérkőzését, a Balaton-partiakra a svéd Malmö vár, amely zsinórban ötödször indul az EHL-ben vagy az EHF-kupában, de még sosem volt csoportkörös. A magyar bajnokság negyedik helyezettje legutóbb a 2018-19-es szezonban, még az EHF kupában jutott el a csoportkör fázisáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!