A Momir Ilics-Gulyás Péter vezette Telekom Veszprém a SEHA Ligában kezdi meg az új idényt

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata hétfőn este a SEHA Liga negyeddöntőjének első felvonásán az RK Nexe otthonában lép pályára, a szezon első komoly összecsapásán.

Rónai Tamás

Köln, 2019. június 2. Kentin Mahé, a Telekom Veszprém (k), valamint Rogerio Ferreira Moraes (b) és Glab Kalarash, a Vardar Szkopje játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának kölni döntõjében 2019. június 2-án. MTI/AP/Martin Meissner

Forrás: MTI/AP

Fotó: Martin Meissner

A veszprémiek nagy átalakuláson mentek át a nyári szünet folyamán. A gárda irányítását a David Davis-Carlos Perez duótól a Momir Ilics-Gulyás Péter páros vette át. A távozók oldalán a Dániába visszatérő Nikolaj Markussen mellett a Katarba igazoló Vuko Borozan, a Benfica ajánlatát elfogadó Rogerio Moraes, valamint Danyiil Siskarjov nevét kell megemlíteni. Az érkezők oldalán a magyar válogatott Sipos Adrián található, valamint négy fiatal játékos, Dörnyei Borisz jobbszélső, Ilics Zoran jobbátlövő, Lukács Péter irányító és Bodor Márk balátlövő érkezett az utánpótlásból.

A Telekom Veszprém csapata július 26-án kezdte meg a felkészülést a 2021/2022-es idényre. Az új edzőpáros foghíjas kerettel vághatott neki a tréningeknek, válogatottbeli elfoglaltságok miatt összesen hat játékos hiányzott, közülük négyen nemrég kezdték a közös munkát a keret tagjaival. A bakonyiak két edzőmérkőzésen vannak túl, előbb a Balatonfüredtől szenvedtek 32-31-es vereséget, majd a Tatabánya ellen 32-25-ös győzelmet arattak Lékai Mátéék.

A soron következő ellenfél, a Nexe csapata második helyen zárta a horvát bajnokság előző kiírását. A csapat magja évek óta együtt játszik, a beállós pozícióban az egykori veszprémi játékos, Zivan Pesic erősíti a horvátokat. Legutóbb a 2016/2017-es SEHA Liga küzdelmeiben találkozott egymással a két együttes, akkor 29-29-es döntetlennel zárult az idegenbeni mérkőzés.

A hétfő este 20 órakor kezdődő összecsapást a Spíler2 TV élőben közvetíti. A visszavágóra augusztus 26-án kerül sor a Veszprém Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!