Két tornagyőzelem

2021.08.04. 13:23

A tehetséges veszprémi biliárdos kitett magáért

Szolnoki Olivér, a fiatal veszprémi versenyző a világbajnokságon szerzett bronzérem után Romániában és Szerbiában is tornagyőzelmet szerzett.

Rónai Tamás

Forrás: Szolnoki Olivér

A veszprémi születésű játékos a történelmi világbajnoki szereplését követően sem pihenéssel tölti az idejét, hanem hétről hétre újabb versenyeken vesz részt.

Július közepén az Erdélyi Biliárd Szövetség által szervezett nyílt tornán állt asztalhoz. A huszonnégy éves biliárdos magabiztos győzelmekkel menetelt a negyeddöntőig, ahol átgázolt a román bajnokon 9-1-gyel. Ezt követően az elődöntőben honfitársa, Oláh Gábor ellen nyert 9-4-re. A döntőben a többszörös spanyol és román bajnok Ciprian Gindac következett. Bár 5-3-ra is vezetett, Olivér innen feljött és nem engedte ki a kezéből a meccset, és végül 9-5-ös végeredménnyel bebiztosította a győzelmet.

Egy héttel később Szerbia felé vette az irányt a veszprémi tehetség, ahol sokak szerint az elmúlt 20 év legerősebb mezőnye gyűlt össze. Olivér sima győzelemmel kezdett a tíz frame-ig tartó csatában, majd a legjobb 64 között szerb ellenfele sem jelentett gondot.

Fotó: Szolnoki Olivér

A következő körben a felnőtt Eb-bronzérmes Michel Bartol sokáig meccsben volt ellene, de egy 6-5-nél megnyert taktikai csata lendületet adott Olivérnek, és 10-5-re lezárta a meccset. A négy közé jutásért előbb a macedón Bajnok Dejan Sipkovski ellen, majd a szerb Goran Mladenovic ellen diadalmaskodott, egyaránt 10-4-re.

Az elődöntőben a bolgár Spasian Spasovval szemben győzött 10-6-ra, a döntőben pedig a szerb bajnok, világkupa-bronzérmes Aleksa Peceljt 4-6-os hátrányból felállva 10-7-re múlta felül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!