A veszprémi fiatalok jól szálltak be a mérkőzésbe

Az első húsz perc küzdelmesebb játéka után a Telekom Veszprém fiatalos lendülettel magabiztos győzelmet aratott a Csurgó elleni férfi kézilabda-bajnoki találkozón.

Rónai Tamás

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Telekom Veszprém–Csurgói KK 34-21 (17-11)

Veszprém Aréna, 1200 néző. V.: Fekete, Tóth D. Veszprém: CORRALES – MARGUC 5, Jahija 3, Mahé 2 (1), Blagotinsek 2, Sipos, Manaszkov 2. Csere: Cupara (kapus), Nilsson 3, Nenadics 1, Maqueda 1, Strlek 2, LUKÁCS 3 (2), LIGETVÁRI 5, Lékai 1, Z. ILICS 4. Edző: Momir Ilics.

Csurgó: Füstös – Gebhardt 2, Krecic 3, KRSZMANCSICS 3 (1), Szeitl E. 2, BORSOS 3, A. Kovacevic. Csere: Konyicsák (kapus), Gábor 1, Juhász K. 1, Herceg 2, Rotim 1, Tóth Á. 2, Vasvári., Schäffer, Kerkovits 1 (1). Edző: Mariano Ortega.

Kiállítások: 4, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2.

A mai összecsapáson a friss SEHA-liga-győztes csapatból Dörnyei Borisz maradt ki, valamint Rasmus Lauge továbbra sem léphetett pályára. A vendégeknél az egykori veszprémi kapus, Tatai Péter hiányzott sérülés miatt.

A mérkőzés Corrales védéseivel indult, de Jahija góljai ellenére a 7. percben a vendégek álltak jobban (4-5). Mahé góljával egyenlített a Telekom, azonban a Csurgó emberelőnybe került, akik remekül éltek a lehetőséggel (5-7). Corrales hiába mutatott be újabb bravúrokat, a veszprémi támadójáték akadozott, ezért Momir Ilics a 16. percben kikérte első idejét.

Hosszú gólcsend után Marguc talált Füstös kapujába, de a somogyiak továbbra is tartották előnyüket (8-9). A 23. percben Mahé hetesével ismét az Építők állt jobban (10-9). A félidő végén a jobbszélső pozíciójában bizalmat kapó Zoran Ilics, valamint Nilsson is kétszer megzörgette a csurgói hálót, így megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre a Telekom (17-11).

A második játékrész két csurgói kapufával és három Konyicsák-védéssel indult. A különbség a 35. percben Ligetvári bombájával továbbra is hat gól volt (19-13). A feljavuló védekezésnek köszönhetően a veszprémiek percről percre növelték előnyüket, a félidő derekához közelítve Marguc két ziccerével már tíz volt közte (25-15).

Az utolsó negyedórára Momir Ilics pályára küldte Lukács Pétert is, aki zsinórban két büntetőből is eredményes volt, míg a másik oldalon Corrales eszén tudtak túljárni a hetesvonalról (29-18).

A végjátékban a Csurgó próbált faragni hátrányán, de a kiemelkedő teljesítményt nyújtó Corrales és a remekül beszálló fiatalok révén a Telekom még tovább növelte a különbséget (34-21).

Momir Ilics: Az első húsz percben nem volt hatékony a csapat játéka, sok volt a labdavesztésünk. Az utolsó tíz percre magára talált az együttes, a kapuban is nagyon jó volt a teljesítményünk. A feljavuló védekezésnek és a remek kapusteljesítménynek köszönhetően a második játékrészben már tudtuk játszani a gyors, futós játékunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!