Tízgólos vendégsiker a rangadón

2021.09.27. 21:56

A veszprémiek meggyőzőbb játékot mutattak ellenfelüknél

Elmaradt a várt nagy csata, csupán az első negyedóra volt szoros a Balaton-Felvidéki Kézilabda Akadémia két városa között. A Veszprém végül meggyőzőbb volt a balatoni csapatnál, ahol Szmetán Máté tizenháromszor is eredményes volt.

B. Virág Rita

A BFKA-Balatonfüred ezúttal nem tudott pontot szerezni

Fotó: Pesthy Márton/Napló

BFKA-Balatonfüred–BFKA Veszprém 27-37 (12-16)

Balatonfüred, 200 néző. V.: Cseszregi, Sipos. BFKA-Balatonfüred: Ágoston, Hermann, Gátvölgyi (kapusok) – Fadhle, Jánosi 1, Szmetán M. 13, Mellák, Klucsik 4, Gálfi, Kepess 2, Frauenberger 1, Hutvágner 5 (4), Határ, Tormás Nemeshalmi1. Edző: Kis Ákos. BFKA-Veszprém: Nánási, Mikler (kapusok) – Körtélyesi 1, Markovics 2, Bakos 1, Pergel 10 (1), Szabó 2, Almásy 1, Csányi 2, Lukács 10 (4), Horváth M. 4, Dobi 3. Edző: Velky Péter.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 6/5.

Megyei rangadót tartottak a férfi kézilabda NB I/B-ben. Az első tíz percben a fürediek tudtak előnyhöz jutni, Szmetán Máté vezérletével 6-4-re megléptek. A túloldalon az agilis Pergel és a már felnőttek között is szóhoz jutó Lukács vette hátára csapatát, így a vendégek előbb egyenlítettek (7-7), majd a vezetést is átvették (9-10). Pergel és Lukács tarthatatlannak bizonyult, a füredi védők képtelenek voltak feltartóztatni őket, a félidőben 12-16-ra állt a meccs.

A BFKA-Balatonfüred ezúttal nem tudott pontot szerezni Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hutvágner kezdte a gólgyártást a második félidőben, majd Lukács duplázott, aztán Szabó villant, és máris kialakult az eddigi legnagyobb különbésg (13-20). Öt-hat góllal folyamatosan vezetett a Veszprém, talán a 45. percben tudott egyszer közelebb férkőzni a Füred (21-25).

A hajrában tovább nőtt a különbség a két fél között: hiába kért időt Kis Ákos, túl sokat hibáztak tanítványai, amit a rivális könyörtelenül kihasznált. Végül a Veszprém a meccs végére érte el a legnagyobb differenciát. Győzelme teljesen megérdemelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!