labdarúgó NB III

2021.09.26. 15:47

Nyolc NB I-es focista játszott a Pápa ellenfelénél

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának nyitómérkőzésén a nyolc (!) NB I-es visszajátszóval megerősített MOL Fehérvár II. otthonában 1-0-s vereséget szenvedett a pápai csapat. A vendégek ugyanakkor jobb helyzetkihasználással akár a győzelmet is megszerezhették volna.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor

Fehérvár II–Perutz FC 1-0 (0-0)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, V.: Hartung. MOL Fehérvár II: Dala – Petryak (Dénes, 46.), Berekali (Horváth, 57.), Hodzic, Csoboth, Kovács (Fodor, 57.), Nyári (Dékei, 88.), Kojnok, Tóth (Rónaszéki, 71.), Papp, Dinnyés. Edző: Szalai Tamás.

Pápai Perutz FC: Dénes – Nagy, Zsirai, Bence (Iványi, 67.), Füredi (Szalai, 80.)– Köles (Molnár, 23.), Kalász, Szilágyi (Rátonyi, 80.), Skriba – Oláh, Sandal (Jurik, 80.). Edző: Weitner Ádám.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Sandal iramodott meg a bal oldalon, majd az alapvonalról középre adott, a labda az egyik védőről a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Fegyelmezett, jó játékot láthattunk a pápaiaktól, védekezésben kisegítették egymást, és a támadásokban is rejlett potenciál, csak az utolsó passzok nem voltak pontosak. A 33. percben Sandal harcolt meg egy labdáért, majd a bal kapufát találta el, Dala már verve volt.

Fotó: Haraszti Gábor

A második félidőben is a Perutz dominált, az 57. percben egy szép egyérintős játék végén Oláh lőtt fölé, két perccel később megint ő próbálkozott, a rövidbe tartó próbálkozást a hazai kapus lábbal védte.

A 63. percben egy védők mögé beívelt labdánál Tóth elől sikerült tisztázni, három perccel később aztán szó szerint a semmiből megszerezte a vezetést a Fehérvár: egy rossz felszabadítási kísérlet után Fodor beadását a hosszún érkező Dénes sodorta a bal sarokba, 66. perc: 1-0.

A hátralévő időben ismét egykapuzott a Perutz, ám a megérdemelt találatot nem sikerült megszereznie.

Szalai Tamás: – Jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben az történt, amit megbeszéltünk. A folytatásban a Pápa fölénk nőtt, ami az egész mérkőzésen látható volt. El kell ismerni, jobban játszottak a vendégek, többet mozogtak, frissebbek voltak. Hozzá kell tennem, a mérkőzés előtti este nyolc játékost kaptam vissza az első csapat keretéből, örülök, hogy öt meccs után ismét tudtunk nyerni.

Weitner Ádám: – Ilyen a második csapatok ellen játszani, ugyan papíron a 17. helyen álltak, de a mai kezdőjük szinte NB I-es volt. Ennek ellenére a csapatomra az eredményen kívül nem lehet panasz, jól fociztunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, ők pedig egy figyelmetlenség után megszerezték a három pontot érő találatot.

A Perutz legközelebb október 3-án 16 órai kezdéssel az Érdet fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!