Veszprém–Zágráb döntőt rendeznek a SEHA-ligában

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata hét góllal múlta felül az ukrán Motor Zaporizzsja együttesét a zadari elődöntőben.

Rónai Tamás

20210826 Veszprém Seha Gazprom League visszavágó mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - Nexe Nasice (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telekom Veszprém–Motor Zaporizzsja 36-29 (20-14)

Zadar. V.: Gubica, Milosevics (horvátok). Veszprém: Corrales – MARGUC 9, Jahija 3, Lékai, Blagotinsek, Ligetvári 2, Strlek 2. Csere: CUPARA 1 (kapus), MAQUEDA 5, NENADICS 7 (1), Mahé 2, Sipos, Nilsson 3, Manaszkov 2, Lukács, Z. Ilics. Edző: Momir Ilics.

Motor: Maroz – MALASINSKAS 4, Vasziljev 2, Molina, Bokhan 4, HORIHA 8, Deniszov 2. Csere: Komok (kapus), Kozakevics 3 (2), Puhovszkij 2, Doncov 3, Kubatko 1, Tilte, Turcsenko Burzak, Kasai. Edző: Gintarasz Szavukinasz.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 3/2.

A legjobb négy közötti első felvonáson a Zágráb hétméteresekkel győzte le a fehérorosz Bresztet, ezzel a horvátok jutottak be a vasárnapi fináléba.

A második elődöntőben a Veszprém az ukrán Motorral mérte össze erejét. A bakonyiak közül ezúttal a fiatal Dörnyei Borisz maradt ki, Rasmus Lauge továbbra sem léphetett még pályára. A Motor kezdte jobban a találkozót, de a Telekom hamar ledolgozta kétgólos hátrányát, és a 8. percre Ligetvári és Marguc révén 5-3-ra fordítottak. A balátlövő Horiha góljaival kiegyenlíttek az ukránok, majd a félidő derekára az emberhátrányban játszó veszprémiek Nenadics betöréseivel visszaállították a különbséget (10-8).

Kétszer is növelhette volna előnyét a Veszprém, de a jól védő Maros kapus túljárt a támadók eszén. A biztos vezetés helyett azonban előbb Deniszov góljaival előbb egalizált a Zaporizzsja, majd Vasziljev révén meg is fordították az eredményt (10-11). Az utolsó tíz percre 13-12-es Telekom vezetéssel vágtak neki a csapatok, a csereként beálló Cupara védéseivel a 25. percben először volt három a különbség (16-13). A hajrá is a bakonyiaknak sikerült jobban, és a gólgazdag első félidő végén 20-14 állt az eredményjelzőn.

A fordulást követően a Veszprém magabiztosan tartotta megnyugtató előnyét, az ukránok nem tudtak feljebb zárkózni (23-17). A 43. percre Komok védéseinek köszönhetően a Motor gyors akciókkal egy 5-1-es szériát produkált, így kettőre olvadt a távolság a csapatok között, Momir Ilics egyből időt is kért (24-22).

Amikor kellett, Cupara ismét új lendületet adott a veszprémieknek, akik tíz perccel a vége előtt három üres kapus góllal öt találatra állították vissza a különbséget (30-25). A hajrában a Telekom látványos támadásokat vezetett, és a végén hét góllal múlta felül az ukrán bajnokot (36-29).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!